mynewspapers.net

Information om Thornless Blackberry växter

Information om Thornless Blackberry växter


Björnbär är blomstrande, majoritetsinnehav buskar som kommer till liv varje vår. Dessa växter kan leva i 15 till 20 år med rätt omsorg, att föra stora berry skördar till lucky trädgårdsmästare hela sommaren. När du planterar en blackberry växt, följer några specifika riktlinjer och förvänta sig att bära frukt inom ett år.

Thornless björnbär

Thornless björnbär är en typ av björnbär bush som växer utan tum lång törnen av en standard björnbär bush. De växer samma bären, och kräver samma vård och villkor som Standardtyper. Thornless blackberry buskar kan växa upp till 10 fot högt och 10 fot brett.

Solsken och värme

Liksom alla fruktträd och växter kräver thornless björnbär full solexponering att växa och frodas. Plantera thornless björnbär på platser där får sex till åtta timmar ljusa sommar sol varje dag, att hålla vinrankorna näring och värma. Björnbär som planteras i skuggan kommer inte att bära frukt.

Vatten och kompost

Björnbär behöver bra dränering och en stark växande grund. Välja en plats som avlopp snabbt efter en storm, och förvandla en blandning av hälften kompost och halv snabb-dränerande jord till platsen. Thornless björnbär bör få 1 till 2 inches av vatten en vecka att hålla webbplatsen fuktiga.

Gödselmedel och satsar

Eftersom thornless björnbär växa på majoritetsinnehav växter i stället för standard buskar, behöver de strukturellt stöd. Tåg björnbär växa på en spaljé system att hänga dem från marken. Befrukta björnbär varje vår med 10-10-10 gödningsmedel, att hjälpa till med blommar och växer. Fosfor-tung gödselmedel kommer att lägga en extra boost till en bär blomma och bära frukt.

Säsong

Björnbär är en sommaren frukt och gå vilande över vintern. Plantera nya thornless björnbär på våren, när marken tinar, och börjar att uppmärksamma etablerade växter under våren. När de börjar växa och blomma, behöver björnbär mer vatten och vård än över vintern.