mynewspapers.net

Information om Shih Tzu valparDen Shih Tzu långa, människoliknande hår är ett kännetecken för denna lilla ras. Även om Shih Tzu inte är född med de lyxiga tresses, är grooming valpens växande päls en del av vardagen med en ung Shih Tzu.

Egenskaper

Shih Tzu valpar kan ha fast- eller flerfärgade hår. Valp rockar är kort och fluffigt för de första månaderna. Valparna kommer att växa att väga 4.08 till 7,26 kg vid vuxen ålder. Eftersom dess enda syfte är att de flesta Shih Tzu valpar av en följeslagare, kommer att vara vänliga, kärleksfulla och tillitsfulla.

Vård

Du måste rutinmässigt borsta valpens växande hår för att förhindra mats. U.K. Shih Tzu klubben rekommenderar att du vänja valpen till grooming även om du planerar att klipp pälsen i en kort "valp cut." De amerikanska Shih Tzu klubben fordringar housetraining Shih Tzu valpar kan vara svårt.

Oro för hälsan

Merck veterinärmedicinska manualen anges att en dödlig njure tillstånd som kallas renal dysplasi kan uppstå i Shih Tzu valpar. ASTC säger Shih Tzu valpar kan utveckla ögonproblem, inklusive ögonfrans störningar.

Kul att

Den Shih Tzu är även känd som "chrysanthemum-faced hunden," enligt den amerikanska hundkojaklubban. Titta på en valp ansikte; håret, särskilt runt nosen, verkar blomma i alla riktningar, som liknar en krysantemum blomma.

Rekommendation

ASTC säger hund allergiker ska spendera en hel dag eller natt med en Shih Tzu innan det blir en valp. Den Shih Tzu har mindre ilska än de flesta raser och kastar mindre, men den saliv eller urin kan utlösa en reaktion.