mynewspapers.net

Information om olika sorters blommor

Information om olika sorters blommor


Tekniskt, blommorna är de strukturer som vissa typer av växter använder att reproducera. Blommande växter av angiosperm eller Magnoliophyta, division skapa vad vi allmänt kallar "blommor," faktiskt. Dessa blommar, eller blommor, ge oss några av de mest färgstarka, vackra växterna i världen. För närvarande finns ca 270 000 olika blomma arter, inklusive rosor, tulpaner och krysantemum samt olika typer av köttätande växter.

Rosor

Möjligen den enda mest populära blomma arten i världen, rosor beräknas går tillbaka nästan 200 miljoner år. I historien tros odling först har ägt rum i Asien ca 5000 år sedan. Det är en perenn växt, vilket innebär att det bor mer än två år. Det finns mer än 100 olika arter, inklusive röd, mörk lila och rena vita sorter. Det används även i parfymer och även i holistisk läkemedel kosttillskott.

Tulpaner

Som rosor är tulpaner perenna växter. De är uppsvällda, vilket betyder att de har korta stjälkar och köttiga, prålig blad som deras blommor. Lampan fungerar som en bas för en tulpan färgglada löv, men det är också där en tulpan lagrar livsmedelsreserverna. Detta gör att anläggningen för att överleva under ogynnsamma förhållanden under ganska lång tid. Minst 109 skilda arter finns. Det första har sitt ursprung i det antika Persien och i tider av svält har även tjänstgjort som överlevnad livsmedel.

Krysantemum

Krysantemum ställdes först i Storbritannien tillbaka i 1795. Dessförinnan, hade de odlats i mer än 2500 år i Kina. Japanska uppskattar särskilt krysantemum, till grad att namnge tronen deras kejsare sitter på efter blomman. Perenner, 30 arter har nu identifierats. Två grundläggande typer är särskilt omtyckta bland trädgårdsmästare: trädgård Hardy och utställning. Härdiga typer kan ofta blomma vilt med lite extern hjälp.

Pitcher växt

Pitcher anläggningen producerar rose rosa till mörkt röd blomma kronblad. Dessa kronblad sitta ensam på en bladlösa stam, och att locka pollinerande insekter. När de stig, nektar spår släpptes av anläggningen leder dem till en böjd område som är fyllt med nedåtriktade fina hår. Insekterna inte kan krypa ut igen och snart är överväldigade av matsmältningsprocess. Flugtrumpetväxter finns i många områden i Nordamerika.