mynewspapers.net

Information om kläder för barn på 1980-talet

Information om kläder för barn på 1980-talet


Kläder för barn i 1980-talet var färgglada och presenterade modefluga artiklar och trender. Det var inte ovanligt att se ljust färgat hår i nyanser av gult, blått eller lila, även på elementär äldre barn. Decenniet var en tid av överskott i barnmode: större och ljusare, desto bättre.

Skjortor

Baggy, långa skjortor var trenden på 1980-talet för både pojkar och flickor. De ofta nått mitten av låret och var dubbelt så stora som behövs för en bekväm passform. Flickor skulle binda nedre fållen på toppen av en lätt sticka i en knut av åt sidan. Spets var ett populärt material med tjejerna. Båda könen bar ljusa och färgglada skjortor som ofta används mönster som innehåller geometriska former eller namn märke Polotröjor med lite djur broderat på bröstet. Tie-dye skjortor av 1960-talet gjorde också ett uppsving på 1980-talet.

Byxor

Överskottet var tydligt i jeans bärs av barn på 1980-talet. Överflödiga dragkedjor var gemensamma och många byxor lekte med blixtlås fickor och ben. Lite kläder med knappar med ingen matchande knapphål. Sweatsuit-typ byxor med elastisk midja och vrister med mångfärgade färg fläckar var slitna överallt inte och träningskläderna. Syra tvätta och stonewash jeans med revor och tårar i dem var stil för både pojkar och flickor. Byxor från fallskärm material var populär bland pojkar och flickor gynnade tight stretch byxorna, med eller utan stigbyglar.

Strumpor & Shorts

I början av 1980 var de flesta shorts extremt kort vit rörledningar runt botten och upp sidorna av benen. Barn bar dem med röret strumpor med ränder runt toppen sköt halvvägs ner kalven. Slutet på 1980-talet ändrades shorts under knät och strumporna till vanligt vita besättningen strumpor.

Tillbehör

Jelly skor och armband var måste modeaccessoarer för unga tjejer, tillsammans med flera piercingar i varje öra. Nagellack innehöll glitter, och falska juveler prydde många kläder objekt. Benvärmare scrunched under knäet över byxan var ett annat tillbehör flickor bar under 1980-talet. Unga pojkar bar guldkedjor, målare caps och allt med sport logotyper eller logotyper från tecknade serier som fanns på på kvällen timmar.