mynewspapers.net

Information om hudproblem i cocker spaniels

Information om hudproblem i cocker spaniels


Cocker spaniels, amerikaniserad från Europa i slutet av 1800-talet, används ofta för familjen sällskap eller för jakt. Skelögd, som någon annan hundras, har deras andel av hälsoproblem, inklusive sjukdomar som involverar huden. Många av de underliggande hudproblem i spaniel raserna är på grund av allergener och infestationer som kan behandlas eller botas med hjälp av en veterinär eller sjuksköterska.

Seborré

Veterinärer brukar dela upp seborré i cocker spaniels i två olika typer: primär och sekundär seborré. Primär seborré är mindre allvarliga men obotlig; Det härmar mänskliga mjäll med flagnande fjäll som faller eller lossnar. En annan version kallas fet primär seborré och kan leda till follikulit, som är en blockering av hårsäcken som eventuellt kan leda till infektion. Behandla seborré med allergivänliga schampo som hjälper symtom; vissa schampon innehåller kemikalier för att spola hårsäckarna. Sekundär seborré har samma symtom av primär seborré, men den underliggande orsaken beror på en annan hudåkomma, som mange, eksem, håravfall, loppor allergier eller SKABB. Primär seborré kan inte korrekt diagnostiseras utan dom av sekundär seborré; veterinarians behandla det ofta på samma sätt som primär seborré.

Atopisk dermatit

Utvecklingen av atopisk dermatit hos din cocker orsakas av allergener och kan börja när hunden är mellan 1 och 3 år. Dessa allergener är antingen inhaleras eller absorberas genom huden och kan orsaka gemensamma för svår klåda som kan leda till håravfall, sår och även en sekundär bakteriell infektion. Allergener kan innehålla samma typer som orsakar allergiska reaktioner hos människor, bland annat pollen, ull, fibrer och damm. Beroende på svårighetsgraden av allergin, kan atopisk dermatit tyckas vara en allergisk reaktion mot loppbett. För att minska möjligheterna till dermatit, torka hunden med en fuktig handduk när hon kommer från utanför eller växla till en hög kvalitet hundmat. Mer allvarliga fall kan kräva ytterligare behandling från en legitimerad veterinär.

Follikulit

Follikulit är en infektion som du snabbt kan identifiera genom uppkomsten av små pustler över hårsäcken, med en bit hår sticker ut genom den. Lindriga fall visas som fjällande ringar som omger hårsäckarna och mer allvarliga follikulit i cocker spaniels orsakar ganska stor puss-fyllda pustler över hårsäckarna. Hudsjukdom kan bero på utvecklingen av ett annat tillstånd, som SKABB, skabb eller seborré. Behandla follikulit med särskilda medicinska schampon, eller i svåra fall kan antibiotika.

Mange

Cocker spaniels kan drabbas av tre typer av mange: cheyletiella, demodectic och sarcoptic, som orsakas av en infestation av mikroskopiska kvalster. Symtom på mange kan inkludera håravfall runt ansikte, ögon, öron, front och ben; Obsessive klåda; flagnande mjäll material på hundens huvud, hals och rygg; och sipprar sår. Sarcoptic mange kan spridas med en mindre effekt till människor dela hem med en hund lider av SKABB. Sjukdomarna kan vara svårt att diagnostisera utan en veterinär expertis, så vid första tecken på överdriven och ihållande klåda, vänligen boka tid för din hund att söka professionell testning. Antibiotika och hudbehandlingar är ofta för att behandla skabb i hunden och göra ta uppemot tre månader för att helt lindra sjukdomen.