mynewspapers.net

Information om grekiska teatern & Costuming

Information om grekiska teatern & Costuming


Grekland var vida känd för sin traditionella teater. Kulturen av theatren var framstående mellan 550 och 220 F.Kr. Närmare bestämt i staden Aten, var antika grekiska dramat allmänt älskade och i närvaro av alla samhällsklasser. Kulturen har även skapat en festival som kallas Dionysia för att hedra guden Dionysos. Tillsammans med spelar sig själva pekar historiker på den fantastiska scenkläder som en central begreppet kulturell identitet.

Historia

Den första kända grekiska leken var en tragedi utförs senast 532 F.Kr. Författaren, Thespis, utsågs vinnaren av den första teatrala tävlingen hölls i Aten. Detta är ursprunget till ordet "thespian."

Funktioner

En av de enastående funktionerna i grekiska teatern är användningen av dithyramb. Detta är ett koncept där artisterna tala i en enda berättelse kör snarare än enskilda röster. Många av lekarna också med sång.

Identifiering

Grekiska teatern är lätt identifieras genom användning av masker och stora flödande kläder. 5: e-talet f.Kr., bar artister masker som skulle visa en specifik känsla. Dessa var utformade nästan som hjälmar.

Betydelse

Arkeologer har upptäckt minst 79 olika teatrar i antikens Grekland. Den mest framträdande av dessa är den stora theatren i Aten, men är lika stora som ett antal andra i hela landet.

Överväganden

Traditioner av grekiska teatern fortsätter in på 2000-talet. Förutom nationen av Grekland självt utföra många europeiska och amerikanska lekstugor fortfarande grekiska tragedier och komedier. Dessutom har anpassningar gjorts att införliva koncepten i moderna föreställningar.