mynewspapers.net

Information om Flow blå tallrikar

Information om Flow blå tallrikar


Flow blå eller flugit blå är som det ibland kallas, en form av blå och vita överföring-tryckt keramik där en kopp kalk tillsätts bränning, orsakar bläcket att köra in i glasyren och skapa en mjuk fokus effekt.

Historia

Blå flödesplattor gjordes i Storbritannien från 1830-talet och i USA från andra hälften av 1800-talet fram till 1940-talet.

Mönster

Willow mönster (med en bro och fåglar flög över) är vanligt, tillsammans med blommönster och olika marmorerad effekter såsom Swanseas Lazuli mönster.

Storlek och funktion

Exempel kan variera från små, ömtåliga antireflexskikt med scalloped kanter för användning i eftermiddagste till stor tallrik för visning av stekt lederna.

Beslutsfattare

Blå flödesplattor gjordes i Tyskland och Holland, men under första hälften av 1800-talet kom den största delen från Storbritanniens Staffordshire potteries och företag som Wedgwood, Davenport och Copeland.

Flow blå i USA

Stor blå flödesplattor importerades till USA i början av landets historia, där de visas på vitrinskåp och används i formella middagar. Men från 1850-talet, inhemskt företag som Wheeling, Wharwick och Mercer trätt in på marknaden.

Samla in flödet blå

Som 2010, intresset för samla flöde blå är centrerad i Förenta staterna, där det finns ett flöde blå International samlarföremål Club. Det är mindre populära någon annanstans.