mynewspapers.net

Information om fem Gallon Mason burkarMason burkar, som också kallas konservering burkar, användes historiskt för frukt och matvaror. Den vanligaste användningen har alltid varit lagra sylt och gelé eller frukt sprider. Numera burkarna människor använder Mason, särskilt större företag såsom 5-gallon burkar, för dekoration, förvaring av torra livsmedel och även juice lagring i kylskåpet som ett miljövänligt alternativ till kartong kartonger eller plastflaskor.

Historia

Canning burkar började produceras i slutet av 1890-talet och har utvecklats av glas tillverkare i Mason burkar av maskiner. På gång var det faktum att burkarna gjordes av maskin ganska betydande; maskingjorda kvalitet visade sig i halsen och munnen av flaskan, som de var bredare än glasflaskor blåst av människor.

Storlek och beskrivning

5-gallon murare burk är inte särskilt vanligt och är ganska stort för en murare burk. De flesta Mason burkar är pint eller kopp storlek quart och halv-gallon storlekar finns också, förutom de större storlekarna. Burkarna är wide mouthed eller regelbunden-mouthed. Regelbundna mouthed har en mindre öppning och är bättre för vätskor, eftersom hälla kan kontrolleras. Mason burkar är oftast gjorda med klart glas. Märken, kan vissa har en inskription eller en upphöjd design på glaset. Mason burkar är gjorda av tjockt glas, så de är robust och stabil.

Användningsområden

En 5-gallon murare burk är ganska stor, så det inte kommer vara praktiskt att använda för juice eller vatten i kylen. Snarare, det kunde användas för att samla regnvatten utomhus, används som en planter eller användas som torr lagring för något liknande hundmat. Mason burkar är också populära som house dekorationer. Fem-gallon burkar kan för leksak lagring, i en ljus display, eller ens utnyttjad som en papperskorg. Eftersom en burk 5-gallon är så stort, kan det också passa badhanddukar, kökshanddukar, bordstabletter, dukar eller liknande sängkläder.

Var man hittar dem

På grund av sin storlek är 5-gallon Mason burkar svårare att hitta än sina motsvarigheter. Antikaffärer och varvet försäljning är några alternativ för bläddring för dessa gigantiska burkar, men det är mer troligt att en kunde hittas lätt på Internet. Antikviteter och stora shopping platser som Amazon.com, eBay och Nextag har sådana burkar och liknande burkar, tillgängliga. Matlagning leverans platser och konservering leverans platser har också en mängd Mason burkar finns, med ett brett utbud av varumärken och storlek. Canningpantry.com, specialtybottle.com och freshpreservingstore.com är den vanligaste av dessa platser.

Miljövänliga fördelar

Plastic lagring totes är lättare att hitta än jumbo-storlek Mason burkar, som ofta bjudet för deras miljövänliga fördelar. Dessa burkar, som glas, är återvinningsbara. Dessutom, kan de ofta köpas begagnade och återanvända många gånger utan att bära. Glas även inte släpper ut kemikalier, som plast, när uppvärmd, vilket gör det en friskare kandidat för förvaring av livsmedel. De är dessutom tillverkade av naturliga material som finns i sand, i stället för plast, som är påhittade och tillverkats. Medan både plastburkar och glasburkar ger samma användningsområden och några av samma alternativ, föredrar vissa människor glas för miljövänliga fördelar och stil.