mynewspapers.net

Information om Doll-Making & kläder att göra

Information om Doll-Making & kläder att göra


Så tidigt som 1400-talet, engelsmännen importera franska dockor klädda i det senaste parisiska modet. Wood var en av de första som används i docka gör. Eftersom de flesta dockorna var vanligen klädd, extremiteter var mest tilltalande, speciellt i huvudet. Carving trä utvecklats till en sofistikerade och dyra båtar. Som ett resultat, utforskat docka beslutsfattare genom historien olika material att skapa huvuden och armar och ben. Av 1800-talet, uppfinningsrikedom och uppfinningen av olika material används för att skapa vackra dockor medfört många speciella och förtrollande dockor från hela världen.

Wood dockor

Information om Doll-Making & kläder att göra


De tidiga trädockorna av 1500-talet hade handsnidade huvud och armar och ben. Trädockorna hade ledad, knuten på armar och ben. De hade även äkta människohår och målade funktioner. I de 17th och 18th århundradena vändes trädockorna på en svarv. Kropparna var handsydd unge med huvuden, överkropp och ben av trä som gavs ett lager gesso innan de målade och lackade. De flesta av dessa dockor gjordes i England och Tyskland. Fina tyger i siden, bomull och satin syddes omsorgsfullt med skosnören och ledas trim för den docka kläder.

Vax dockor

Information om Doll-Making & kläder att göra


Av 1700-talet var dockor gjorda av vax. En het blandning av indiska vax och bivax med rouge, läggs till som en colour agent, hälls i en form och kvar tills ett skal bildas. Håret sattes in med en nål, och ögonen var vägda blått glas. En billigare metod att använda vax var vax-overs, gjorts av hälla vax över ett papper mache-bildade huvud och en kropp av uppstoppade kalikå. En av de finaste exemplen på vax dockor är Montanari dockorna av 1851 till 1870-talet. De var hällde vax dockor med tunt sträckte sig över vaxa kroppen. De var klädda i fina fashionabla silks, sladdar, pique och andra lyxiga material utsmyckade med spets och siden band. Lågt skurna klänningar duschade bort axlarna.

Sammansättning dockor

Information om Doll-Making & kläder att göra


En sammansättning docka är gjord med en kollektiv material av naturliga och konstgjorda ämnen och tillsatser. Sammansättning dockor gjordes för att vara lätt och robust. En läder styrelsen pasta var tillämpas på docka delar och sedan placeras i hot press formar under tryck. De två halvorna av kroppsdelar sätts sedan i limmet. Lera användes för att täcka oegentligheter där de två halvorna sattes ihop. Organ som docka var täckt med material och fyllda. Dockorna fick ett lager lack och sedan glas ögon och hår lades till. Dessa dockor infördes först 1887. Fabrikstillverkade kläder var enkla. Yttre klänningen var ofta tillverkade av styva muslin.

Gutta Percha och gummi dockor

Information om Doll-Making & kläder att göra


Gutta percha är ett ämne som kommer från Malaysia. Det liknar gummi. Blandningar av gutta percha och gummi gjordes. Dolls' huvuden och kroppar gjorda av detta material var gjutna och sedan spray målade. Dockorna fick sedan ögon av glas och äkta hår peruker. Franskt mode dockor gjordes med gutta percha organ och huvud och armar och ben var gjorda av bisque. Dessa dockor bar moderiktiga kläder. Silk klippningar och brokader var vanliga.

Kina dockor

Kina är glasyren porslinet. Docka huvuden gjordes i gips formar, beredda av en mästare. Femtio huvuden kunde göras från en mögel innan formen var inte längre användbara. Cheferna var målade och glaserade efter den första bränningen och sedan refired vid lägre temperatur. Armar och ben var glaserade, men kropparna var gjorda av trä, tyg eller gutta percha. Kina-head dockan blev populär i slutet av 1800-talet.

Celluloid dockor

Celluloid är en mycket brandfarligt ämne som betraktas som den tidigaste formen av plast. De viktigaste ingredienserna i celluloid är nitrocellulosa och kamfer. Celluloid är beredd i ark av en viss tjocklek. Medan uppvärmd, trycks materialet i formar. Dessa är sedan påtryckningar tills celluloid tar form och tas bort. Dessa typer av dockor vunnit popularitet under de tio åren före första världskriget.