mynewspapers.net

Information om atletisk träning

Information om atletisk träning


Atletisk träning är mycket specifika för typ av sport, men US National Strength and Conditioning Association anser utbildning kan klassificeras som antingen anaerob eller aerob. Anaerob Sport är de som kräver kortvariga, högintensiva anfall som en 100-meters sprint. Motstånd, spänst och snabbhet utveckling är del av en Anaerob träning. Aerob Sport är de som kräver idrottare att upprätthålla intensiteten för längre löptider, till exempel cykling. Aerob träning är också kallas uthållighetsträning.

Styrketräning

US National Strength and Conditioning Association rapporterna styrketräning kan användas för muskeltillväxt, förbättring av styrka och effekt. De övningar som valt, antalet upprepningar och hur mycket vikt du använder beror på utbildning målet. För att öka storleken på musklerna, bör idrottare utföra uppsättningar av sex till 12 repetitioner med 67 till 85 procent av maximal vikt. För makt är uppsättningar av en till fem upprepningar av 75 och 90 procent effektiva. För att förbättra styrka, behövs uppsättningar mindre än sex reps med mer än 85 procent.

Spänst

Spänst är kort, explosiva rörelser som drar nytta av den muskeln naturliga stretch-förkortare cykel. National Strength and Conditioning Association förklarar att eftersom en muskel sträcker sig, det kommer naturligt kontrakt med en mycket hög styrka. Därför kommer att utför ett hopp som omedelbart följs av ett annat hopp dra nytta av detta fenomen. Gemensam plyometric utbildning omfattar hopp i plats, bred hopp, djup hopp och medicin boll passerar. Börjar idrottare bör sträva efter 80 till 100 repetitioner en session, medan avancerade idrottare kan utföra 120 till 140.

Snabbhet och smidighet

Hastighet är förmågan att täcka ett visst avstånd i så kort varaktighet som möjligt, medan agility är förmågan att upprätthålla hastigheten medan skifta riktning. National Strength and Conditioning Association rekommenderar användning av motstånd, som en fallskärm eller motstånd band att förbättra sprint hastighet. Agility kan förbättras genom kon borrar och hastighet stegar. Hastighet och behändigheten bildning bör genomföras i flera korta anfall med maximal intensitet.

Aeroba arbete

Kroppen använder syre för att utföra aktiviteter längre än ca en minut i varaktighet, enligt amerikanska National Strength and Conditioning Association. Någon utbildning längre än denna varaktighet anses aerob eller uthållighet fungerar. Den faktiska varaktighet och intensitet aerob träning bestäms av konkurrenssituationen händelsen. Principen om specificitet föreslår att idrottare för att träna för en 10-minuters race, bör utföra intervaller på 10 minuter. Dock bör ett väl avvägt träningsprogram också innehålla mycket korta högintensiva intervaller, samt längre lägre intensitet intervall.

Utformningen av program

Dr Tudor Bompa, upptäckte i sitt banbrytande arbete med utformningen av utbildning program, typ av utbildningsbehov skall justeras i enlighet med säsongen sport. Under lågsäsong hittade Bompa idrottare bör inriktas på hög volym, låg intensitet utbildning med betoning på teknik. Konkurrensen går nära, bör volym av utbildning minskas samtidigt öka intensiteten i varje session. Bompa myntade denna systematisk variation i volym och intensitet "periodisering", och det är fortfarande den mest använda utbildning metoden i världen.