mynewspapers.net

Information om antika Skolbänkar

Information om antika Skolbänkar


Någon som i grundskola minns hans skola skrivbord. Du har förmodligen spenderat många timmar där läsa, skriva eller dagdrömma som din tredje klass lärare brummade i bakgrunden. Så mycket tid som vi kanske har spenderat bakom våra Skolbänkar, beskärningarna av denna betydande del av möbler förblir dock oklart för de flesta. Antika Skolbänkar har blivit ett objekt av stort intresse för många samlare av historiska möbler.

Historia

Konton varierar till till Vem uppfann personalen i skolan, och när. En av de tidigaste vetenskapliga preparatet är säkert Rankins skola skrivbord. En 1863 fråga Indianapolis tidning rapporterade stolt att James Rankin, en lokal rektor och skolans administratör, utformade skolan skrivbord som antogs av skolor i Chicago och Louisville. Designen var särskilt anmärkningsvärt för sin "bekvämlighet och billighet." Innan denna uppfinning, studenter satt på bänkar med griffeltavlor och skiffer pennor, att skapa svårigheter multitasking när de läste böcker eller öka deras händer.

Design

Skolbänkar, både antika och moderna, består normalt av en plats med ett angränsande bord som eleverna kan använda som en yta för läsning och skrivning. I många fall kan locket på bordet lyftas för att komma åt ett förvaringsutrymme för studenternas böcker, pennor och andra personliga föremål. Det finns också öppna-framsidan skrivbord där studenten kan lagra objekt utan att behöva dra öppna locket.

Material

Under 1800-talet, var de flesta Skolbänkar byggda av trä. I själva verket införlivas några träarbetare med avancerade mönster och utförande dessa funktionella bitar. Under 1900-talet blev massproducerade metall skrivbord utbredd, särskilt i skolor. Nyligen, "tablett fåtöljer" av plast utan lagringsutrymme har blivit populära i många pedagogiska miljöer. Eftersom de inte innehåller lagringsutrymme, kan de flyttas från klassrummet till klassrummet utan problem.

Marknadsvärde

Antika Skolbänkar kan sälja för under £32 eller för så mycket som flera hundra om skick och hantverk är top-notch. Metall skrivbord från 1960-talet och senare bär lite andrahandsvärde.

Var man hittar dem

Samlare varje vecka och eBay är två utmärkta webbplatser där antika Skolbänkar kan köpas online. Du kan också prova att kontakta din lokala grundskolan att ta reda på om de förvaras alla gamla Skolbänkar.