mynewspapers.net

Information om afrikanska kläder

Information om afrikanska kläder


Afrikanska kläder har förändrats över tid, men störst påverkan på kläder började under 1900-talet till följd av handel med länderna på västra. Ursprungligen, européer och araber påverkat afrikanska kläder, särskilt i de nordliga regionerna. Påverkan av den arabiska kulturen fortsätter att ses i mönster, broderier och långa kläder bärs av vissa afrikaner i deras dagliga liv. De flesta moderna afrikaner bär Western-stil byxor, skjortor, klänningar och skor. Andra fortsätter att kombinera gammalt med den nya, klädd i traditionella kläder, tillsammans med västerländska stilar. Afrikaner som bor i avlägsna regioner bära endast traditionella kläder som avspeglar vissa europeiska kontakten.

Kaftaner

Kaftaner, som också kallas boubous, är fullängds broderade kläder. Detta plagg, som idag är främst bärs av östafrikanska kvinnor, var ursprungligen endast bärs av västra afrikanska män. Tillverkad i bomull eller silke, kaftaner knappen ner på framsidan. Det är också den traditionella kvinnliga kläder i många länder i Västafrika som Mali, Senegal och Ghana.

Afrikanska kvinnors kläder

Traditionella afrikanska kvinnors kläder kommer i olika stilar, mönster och färger, från earthtones till pulserande indigos. Damkläder kan inkludera pärlbeströdda kjolar, filtar och slöjor med avancerade motiv. Afrikanska kvinnor är kända för sina färgglada smycken, som är gjord av koppar, pärlor och gräs. Ndebele kvinnor, som lever i Sydafrikas Gauteng provinsen, är kända för bär färgglada traditionella kläder prydd med pärlarbete. Eftersom temperaturen kan flyga så högt som 51,7 grader C i Saharaöknen, är det vanligt att kvinnor det går topless.

Afrikanska klänningar

Afrikas drottning klänningen, känd för sin flamboyant design och styling, är en gemensam traditionella plagg, visar upp en kvinnas helfigur. Tie dye, som fortsätter att vara en traditionell afrikansk klädsel bland unga afrikanska kvinnor idag, kännetecknas av symboler och mönster tyder på fertilitet betydelser. Royal African Queen slitage bärs av moderna afrikanska royalty och trimmas med flätor.

Afrikanska herrkläder

I östra Afrika, kangas och kitenges är som T-shirts och är ofta bärs runt midjan i varmt väder. Nationella klänningen för kenyanska män är en långärmad dashiki skjorta, som går med matchande byxor och en kofia (hat). Vissa män bär fortfarande kaftaner, även om de är idag mestadels bärs av kvinnor. Män från Tanzania bär en vit dräkt som kallas en kanzu som har en tofs och en liten rund mössa (kofia), medan Buganda männen i Uganda (i Östafrika) ha dashiki skjortor och en mössa för informella händelser.

Kläder för speciella tillfällen

Afrikaner fortsätta att bära särskilda kläder för olika afrikanska ritualer och speciella evenemang. Till exempel på engagemang ceremonier och ritualer som firar en tjej in kvinnlighet, bära Kuanyama kvinnor granna kläder. Efter ett äktenskap ceremoni kvinnor har mer pärlor på deras krage och bära brass örhängen, jämförbar med vigselringar. Västra afrikanska kvinnor gifta bära stora utarbeta huvudet band. Zulu pojkar uppvakta flickor don västerländska kläder de köper i staden, tillsammans med ett getskinn frontspoilern knuten till en pärlstav bälte.

Zuluerna som vedergällning för Sydafrika

Zulu folket i Sydafrika är kända för att bära leopardskinn och färgglada fjädrar med biskopens fjädrar pryder deras huvudbonader. Traditionella kläder för en besättning pojke inkluderar en fläskkarré trasa, skäggiga halsband och tunnband. Young Zulu jungfrur är kända för deras pärlstav dansande dräkter, som de bär under ceremonier och festivaler. Speciella kläder bärs av Zulu spåmän till charm ormar.