mynewspapers.net

Information och kommunikation teknik (IKT)

Information och kommunikation teknik (IKT)


Information och kommunikation teknik innehåller både IT och digital kommunikation, till exempel Internet roller. IKT fokuserar på både traditionella och moderna former av teknik som är verksamma på interna och externa nätverk.

Historia

Termen "IKT" har sitt ursprung i en 1997 artikel av Dennis Stevenson, tidigare ordförande för Pearson PLC. Han lade till ordet "kommunikation" till "informationsteknik" att återspegla den ökande medvetenheten om Internet och andra moderna IT nätverk metoder och deras funktioner som interaktiva verktyg.

Typer

IKT-tillämpningar inkluderar office-program som ordbehandling och kalkylprogram, databasprogram och publicerande programvara. Andra program inkluderar datorstödd designverktyg och kund relationer verktyg, som hjälper användare att förstå kunder av sin verksamhet.

Effekter

En färdplan för IKT-läroplanen är ett verktyg som hjälper dig att fastställa vilka karriärer som en person kan arbeta i och de färdigheter de behöver lära sig att gå vidare till en annan position. Till exempel kan en support-tekniker roll leda till system ingenjör kan systemadministratör.