mynewspapers.net

Information i kredit-kort-hotell rum nycklarInte alla plast hotell nyckelkort fungerar som kreditkort, men några typer gör. Vissa funktioner av kort post kan hotellets gäster till deras rum när svepa kortet för att betala för en hotel tjänst eller köpa.

Vad nyckelkort innehålla

Hotell nyckelkort bara innehålla en "flagga" som anger att receptionen datareservationssystem att gästen använder kortet för att köpa en artikel eller tjänst har ett kreditkort på filen. Kreditkortet debiteras inte köpet i hotellet.

Säkerhetsfunktioner

Varje hotel dörrlåset har ett specifikt ID inuti metallregeln som kan bara ändras med en speciell anordning i direkt anslutning till låset. Personalen i receptionen programmera nycklar vid incheckningen med ett program. Då skapar de en uppsättning datum när kortet kommer att inaktivera och inte längre fungerar som en nyckel. Detta garanterar att ingen kan stjäla ett kort och använda den igen efter en gäst har lämnat rummet.

Hur det fungerar

Magnetremsan som innehåller "flagga" för kort berättar kassörer och hotellets anställda bearbetning ett köp som ett kreditkort på filen för gäster och som de har behörighet att köpa produkter med hjälp av kort. Ett nyckelkort tar inte ut artiklarna som ett kreditkort. Receptionens computer system endast konstaterar beloppet spenderas och där. I kassan bearbetar sedan kontokort vid incheckningen att betala för den vara eller tjänst läggs till ett rum nyckelkort.

Hoax

Under 2004 och 2005, enligt myt busting platser Snopes, Hoax-Slayer och Trend Micro USA: s hot informationssida, ett rykte sprids via e-post och conspiracy webbplatser som sagt hotell nyckelkort med gäst kreditkortsinformation.

Hoax Busted

Enligt webbplatserna, och bekräftade i 2006 av konsumentfrågor hemsida innehåller nyckeln hotel kreditkort som inte en gäst kreditkortsinformation. Bluffen försökte varna folk att nyckelkort företag var efter deras kreditkort kontokortsdetaljer och att lämna ett kort på ett hotell rum bed eller förlora det gjorde hotellgäst utsatta för stöld och identitetsstöld. Dessa påståenden är alla falska.

Typer och funktioner

Några nyckelkort system fungerar med lås på dörrarna (metallstänger med kort läsaren remsor) som kommunicerar med hotel dator server. Denna funktion tillåter gästerna att annullera ett kort om de förlorar det under en vistelse. Hotellets reception kan då utfärda ett nytt kort omedelbart för att matcha det visst rumsnummer låskoden. Andra kort läsaren system endast använda diversifierad magnetiska ränder som överensstämmer med en given dörren nummer lås.