mynewspapers.net

Indisk Dessert idéer

Indisk Dessert idéer


Indisk mat är en läcker behandla, populär över hela världen. Du kan göra din egen indiska desserter, som finns i en mängd och är ofta rika med kryddor. Indisk efterrätter är relativt enkla att göra och kan ge en måltid en intressant twist.

BAdam Kheer

BAdam betyder mandel på Hindi. BAdam Kheer är en söt mandel indisk dessert. Koka 1/2 liter vatten i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt 1/2 kopp av hela mandlar till det kokande vattnet. Koka mandel i 2 minuter, slå av spisen och dränera bort vattnet. Hud mandel. Huden ska glida av lätt efter kokning. Mosa mandlar till en pasta. Om du inte har en kvarn, kan du göra detta i en skål med sked, eller på en skärbräda med en flatbottnad kopp. Koka upp 2 dl mjölk i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt mandelmassa och 3 msk socker. Slå värmen till låg och koka i 5 minuter, rör om hela tiden. Medan blandningen kockar, Njut av en nypa saffran krydda, även kallad kesar, i ca 1 msk varmt vatten. Ta bort pannan som innehåller mjölk blandningen från spisen och tillsätt den utspädda saffron, liksom fem pods av krossad kardemumma. Servera kall.

Shrikhand

Shrikhand är ett söt yoghurt indisk dessert. Blanda 510gr. plain yoghurt av någon sort med 1/2 kopp socker. Tillsätt 1 tsk rosenvatten, 1/2 tsk marken kardemumma, 1/4 tsk riven muskot och en nypa saffran. Grundligt blanda dessa ingredienser och kyla i en sluten behållare i 2 timmar. Rör igen och häll desserten i små skålar. Strö 1 tsk krossade eller hackad grön pistaschmandlar över varje skål.

Ägget Halwa

Ägget Halwa är en rikt kryddad ägg och mjölk efterrätt. Plats 4 krossade baljor av grön kardemumma i en stor kastrull och tillsätt 1 dl mjölk, 4 uppvispat ägg, 3/4 dl socker, 1/2 kopp förkortning, 1 tsk mannagryn och 1/2 dl florsocker mjölk. Innan uppvärmning, vispa blandningen kraftigt tills väl blandat. Koka på låg, omrörning varje 2 till 3 minuter. När äggen tjockna, sluta omrörning blandningen och koka på låg för ungefär en timme. Förkortningen bör börja att separera från vätskan och blandningen visas klumpiga. Ta bort kardemumma pods och servera varm.

Burfi ost

Burfi ost är en kryddad, kola-liknande indisk dessert. Det är ett bra alternativ för dem som att njuta av strukturen på fudge men är inte förtjust i choklad. Placera 425gr. ricottaost i en stor kastrull. Koka på medelvärme i ca 15 minuter under omrörning tills osten är lätt brynt. Lägg till 425gr. socker och fortsätt omrörningen i 10 minuter tills sockret löses upp. Lägg till 2 koppar riven kokos och fortsätt att röra i 20 minuter. Häll 443 ml. pulveriserad mjölk i smeten och rör om tills grundligt i kombination. Smält 1/2 kopp smör i en separat skål. Lägg till 1/4 tsk Kardemumma pulver i det smälta smöret. Häll smör och kardemumma i kastrullen med resten av ingredienserna. Rör om tills väl blandat och fortsätta att värme tills tjock. Häll i en smord bakplåt som du skulle en brownie blandning. Cool i flera timmar och skär den i fyrkanter.