mynewspapers.net

Indianer som använder sköldpaddan som en symbol

Indianer som använder sköldpaddan som en symbol


Sköldpaddan har en Native American symbol i hundratals år. Till varje stam betyder det något annat. Sköldpaddan är oftast ses som en symbol i våtmark och skogsmark stammarna som bor nära vatten. Men som vissa stammar Hopi som lever i öknen revere sköldpaddan som en symbol för vatten, vilket är en värdefull resurs för dem.

Iroquois

Iroquois stammarna anser att sköldpaddan är skapande djuret. Legenden säger att alla människor var sky folk tills en dag, en kvinna var på väg att föda tvillingar. Hennes make blev mycket upprörd och sköt henne från himlen. En fågel såg kvinnan faller och bar henne på baksidan av en gigantisk sköldpadda som simning. Sköldpaddan erkänt att hon behövde hjälp och förde henne till landet där hon kunde säkert ha bebisar. På grund av denna legend erkänner Iroquois sköldpaddan som en symbol för skapandet.

Lakota

De Lakota stammarna anser att sköldpaddan är en symbol för hälsa och livslängd. Sköldpaddorna läggs ofta på spjälsängar av spädbarn för att främja en hälsosam, lång livslängd samt skydda dem från onda andar. Lakota stam livet i Dakotas var det finns gott om sjöar, floder och bäckar. Men vatten inte är det knappa, vet de under sina resor var de hittar en sköldpadda, att vatten i närheten av.

Navajo

Navajo se sköldpaddan som en underteckna av dyrbara vattnet. Eftersom Navajo är en sydvästra stam, gäller detta särskilt för deras personer eftersom vatten är en bristvara i vissa områden. Eftersom vatten ger liv åt allt, använda Navajo en sköldpadda som symbol i deras totems, deras dröm fiskare och andra vardagliga mönster. Under vissa ceremonier, medicin ges i ett sköldpaddsskal-ingen annan behållare är godtagbart. Navajo stam är den största inom USA och levande i ökenområdena av Arizona där vatten är svårt att komma med.

Zuni

I Zuni stammen används sköldpaddor som fertilitet och livslängd symboler som sköldpaddor kan leva länge och ge många avkommor. Medicin väskor är ofta utformade med symbolen sköldpadda att ge bäraren livslängden. Vissa till och med göra påståendet att bäraren kan trotsa döden. Zuni stammen bor i New Mexico där vatten inte är alltid rikligt. Därför, när de hittar vatten, de tenderar att bo nära tills det är dags att hitta fler.