mynewspapers.net

Independent Living Workshop idéer för tonåringar

Independent Living Workshop idéer för tonåringar


För tonåringar som förbereder sig att lämna sina föräldrars hus efter gymnasiet, kan chocken av att leva självständigt orsaka oklokt beteende. Genom att hålla en serie workshops för att introducera tonåringar till verkligheten i levande på egen hand, kan du hjälpa smidig processen och undvika problem som kunde hemsöker dem på vägen.

Budgetering

För att hjälpa ungdomar lära sig att hantera sina pengar och förutse kostnaderna, hålla en budgetering workshop. Tala om de kostnader som är förknippade med leva självständigt, som verktyg, hyra, mat, städning tillförsel, transport, försäkring, underhållning och skolmaterial. Hjälpa deltagarna i workshopen förstå omfattningen av kostnader genom att tillhandahålla en kostnadsanalys som är lämplig för ditt område. Förteckning över gemensamma kostnader och en månatlig beräkning för varje, och jämföra det mot månadslön för en minimilön medarbetare eller college student. Ge en budgetering workshop som syftar till att hjälpa tonåringar planera för utgifter.

Byggnaden kredit

När inför tillgängligheten av kreditkort och frestelser att plaska ut på dyra inköp som de inte har råd, är det lätt för tonåringar lever självständigt att komma över sitt huvud i kreditkort skuld och lån. För en workshop ämne, ge exempel på hur lätt det är att förstöra din kredit. Göra en beräkning för ett lån på en standard ränta där tonåringar gör bara minsta betalningar och visar hur mycket mer pengar de kommer att betala i ränta över tiden. Imponera på deltagarna allvaret i dåliga krediter genom att förklara hur det kan påverka deras liv: nekas lägenhet och studielån, förstör chanserna att köpa en ny bil eller ens skada jobbutsikter.

Matlagning

För många tonåringar lever på sina egna, kan det komma som en chock att handla och laga mat på en budget. För en rolig, aktiv verkstad, prata igenom olika sätt att köpa och laga billig, hälsosam mat. Ta tonåringar på en resa för matinköp och förklara hur man sparar pengar genom att köpa i bulk eller att välja butik varumärken. Håll sedan, en matlagning workshop att introducera grunderna i matlagning utöver mikrovågsugnen frysta måltider eller poppar en fryst pizza i ugnen.

Att hitta lägenhet och jobb

En tonåring som aldrig har haft att leta efter ett jobb eller en lägenhet kan hitta processen skrämmande. För en bra verkstad, arbeta med deltagarna på olika sätt att hitta grunderna. Lista webbplatser som visar lägenheten listor, förklara processen av ansökningar om lägenheter och tala om kostnader för säkerhet insättningar och verktyget set-up. Göra det samme för platsannonser, fokusera på intervjua färdigheter och fortsätta skriva för människor som inte har någon tidigare erfarenhet.