mynewspapers.net

Inaktivera ett integrerat grafikkort

Inaktivera ett integrerat grafikkort


Inaktivera datorns integrerade grafikkortet innan installation av drivrutiner för ett nytt kort. Underlåta att göra detta kan resultera i konflikter mellan de två grafikkort. Det finns två sätt att inaktivera ett integrerat grafikkort: via datorns grundläggande input/output system (BIOS) eller via Windows, med hjälp av Enhetshanteraren och Lägg till eller ta bort program (eller ett annat operativsystem liknande funktioner). Inte varje BIOS har alternativ för att avaktivera ett installerade integrerat grafikkort.

Instruktioner

• Starta om datorn genom att välja Start > Stäng av, och välja Starta om alternativ-menyn.

• Tryck på knappen överst på skärmen för BIOS när datorn har startats. (Rätt nyckel varierar beroende på datortillverkaren, om så krävs, finns datorns handbok eller kontakta tillverkaren för att avgöra vilken nyckel som används, sedan håller knappen innan datorn startar och tills BIOS stövlar.) Vanligen, nås BIOS med hjälp av en av F-knapparna eller Delete-tangenten.

• Navigera menyerna BIOS (du bör nu vara i en blå skärmad val meny) och leta efter en inställning märkta "ombord", "integrerad video" eller "VGA". Detta finns i avsnittet integrerad kringutrustning, men det kan vara i ett annat av menyn alternativ beroende på BIOS-tillverkare; alternativet kanske inte finns alls på vissa modeller (om detta är fallet, inaktivera kortet i Windows).

• Ändra integrerad grafik inställning till "inaktiverad" eller "off" genom att trycka Enter att växla mellan alternativen.

• Spara ändringarna och avsluta BIOS genom att trycka på motsvarande F-tangent (det kommer att visas längst ner på skärmen under Spara och avsluta), och välja "Y" för Ja att bekräfta.

• Medan datorn är på, högerklicka på ""Min dator"(eller"Dator"i nyare versioner), och välj"Hantera".

• Välj "Enhetshanteraren" i listan till vänster.

• Hitta "Grafikkort" i listan av computern periferisk och välj ditt grafikkort. (Om du redan har installerat det nya kortet, se till att du inte väljer att en.)

• Högerklicka på integrerade grafikkortet, och välj "Inaktivera" från menyn. Ett popup-fönster visas att varna dig som gör detta kommer att stoppa kortet fungerar. Klicka på Ja.

• Gå till "Lägg till eller ta bort program" och leta efter gamla video programvara eller drivrutiner. Avinstallera dessa program för att förhindra eventuella andra konflikter mellan grafikkort. (Leta efter gamla integrerade grafikkortet, som var sannolikt Intel, ATI eller NVIDIA varumärke.)