mynewspapers.net

Ilska förvaltning spel för tonåringar

Ilska förvaltning spel för tonåringar


Som ilska blir ett mer igenkännligt problem bland tonåringar, blir användning av spel att omdirigera att ilska ett alternativ. Men det räcker inte att bara lära sig att styra eller omdirigera ilskan, din tonåring måste lära sig finns det situationer utanför hans kontroll och rätt teknik för att hantera dessa okontrollerbara tillfällen, så han är beredd när de inträffar.

Dolda hjärta

Anpassad från boken, "104 verksamhet att bygga," av författaren Alana Jones, dold hjärtat spelet tillåter tonåringar att utforska de dolda angers och rädslor inuti som de bygga självkänsla. För att spela, skriver teen ner aktiviteter som gör honom känner sig arg, situationer som orsakar honom att känna obehag, och tillfällen när han känner sig maktlös eller rädd, på små remsor av papper infogas i en ballong som kallas hans "hjärta". Tonåringen skriver alla hans coping metoder att dölja dessa känslor på en större andra ballong. Några klara metoder kan vara humor, sport, gå iväg, till synes förtroende eller undvikande, såsom shopping. Sätt mindre "hjärta" ballongen i större ballongen och spränga den. Diskutera coping metoder används av teen, tala om alternativ och leda tonåringen att utvärdera alternativa metoder att hantera sin ilska. Pop ballongen som en symbolisk gest för att bryta ner dessa väggar.

Rollspel

Lära din tonåring en alternativ metod att släppa ilskan av rollspel. Utse honom som medlare i flera stressfyllda situationer spelas av andra familjemedlemmar eller tonåringar. Dessa interaktioner kan vara så enkelt som någon bär en favorit tröja att förlora i en tävling. Be honom att redogöra för olika metoder deltagarna kunde ha använt att hantera situationen, innan det nådde en våldsam avslutning under processen. Efter varje session, ha ett runt bord för deltagarna och tonåringen att diskutera hur känslorna fördes av de situationer och alternativa metoder för upplösning.

Brädspel

Spela brädspel "Liv" med din tonåring att illustrera till honom att det finns händelser utom hans kontroll och vänster helt till slumpen. Diskutera med din tonåring hur rulla tärningarna är som livet, även om du kan planera din framtid, andra händelser kan avbryta eller ändra dina planer, orsakar ilska. Utveckla strategier för din tonåring att minimera effekten av slumpmässiga förlusten av kontroll och strategier för att undvika hinder som han återvänder tillbaka på rätt spår.