mynewspapers.net

Illaluktande doft från min LG tvättmaskin

Illaluktande doft från min LG tvättmaskin


LG brickor, precis som någon annan typ av bricka, släpper ut illaluktande dofter när inte tas om hand ordentligt. Brickan kan ha ett par problem som inkluderar en ansamling av fett eller avlopp gaser. Svavelsyra lukter i brickan kan också hända, men de har inte något att göra med vad som finns inuti brickan. Innan du ringer en specialist, bör du försöka ett par saker som troligtvis kommer att eliminera bara om någon lukt som kommer inifrån brickan.

Orsakar

Om dina kläder komma rakt ur brickan med en unken lukt, kanske du har en fett uppbyggnad inom brickan pumpsystem eller badkar. En avlopp lukt indikerar att den bricka avloppet inte sitter i rätt position. Du behöver inte nödvändigtvis att avveckla bricka sig bli av någon av dessa frågor, men du måste göra det en vana att utföra regelbundet underhåll på din bricka för att kunna fortsätta leverera väldoftande kläder efter varje tvätt.

Unken lukt

Du måste rengöra din LG tvättmaskin packning efter varje användning och hålla dörren öppen så att vattnet avdunstar från den, enligt LG: s hemsida. LG tvättmaskin dörrar leda in i maskinen förbi packningen, samla in mycket vatten. Torka allt torr från dörren till packningen. För att ta bort dålig lukt från tvättmaskinen på grund av kvarvarande uppbyggnaden av tvättmedel, använda ett rengöringsmedel speciellt för brickor. Du måste använda hög effektivitet, eller han, tvättmedel som hindrade lukt, enligt LG. Andra lukter som inte är på grund av missbruk av tvättmedel kan elimineras med hjälp av vinäger eller bakpulver genom en regelbunden tvätt cykel.

Avlopp lukter

Även om inte en lukt orsakade av resterande uppbyggnader, indikerar en lukt avloppsvatten kommer från din tvättmaskin ett problem med placera av pump slangen. Om din pump slangen sitter under "U-böja" i ett handfat eller andra dräneringssystem, måste du skapa ett slags böj på egen hand med slangen. Du kan göra detta genom att höja slangen om tre eller fyra inches högre än dess anslutning pekar i tvättmaskinen. Det förhindrar gaser från avgörande i maskinen.

Badkaret rent cykel

LG tvättmaskin har ibland en "tub ren" cykel, som du måste köra regelbundet att förhindra att tvättmaskinen samla lukter. Cykeln har en programmerad process som gör att tvättmaskinen att rensa ut badkaret automatiskt. Om du inte har ett badkar ren cykel, försöka köra tvättmaskinen på bomull "bio care" hela tiden.