mynewspapers.net

Ihållande nysningar i hundarNysningar i hundar, som hos människa, har många orsaker. När den nysa blir ihållande, är det möjligt att hunden har en bakomliggande sjukdom som orsakar det nysningar. En veterinär kan undersöka och diagnostisera en nysa hund, samt rekommendera den bästa kur.

Betydelse

Enligt det hundägaren Guide nysa hundar från spänning eller nervositet och på grund av sjukdom. Ju oftare hunden nyser, mer sannolikt finns ett underliggande problem som orsakar det nysningar.

Orsakar

Orsakerna till ihållande nysningar i hund inkluderar luftvägsinfektioner, en inandade främmande kropp, tumör, polyp, allergier, valpsjuka, kennel hosta och sinus infektion. Ihållande nysningar i kombination med en rinnande näsa föreslår ett främmande föremål i hundens näsgångarna, allergier, luftvägsinfektion eller en tumör. Nässekret kan också föreslå bihåleinfektion, valpsjuka eller kennel hosta.

Tidsram

Enstaka nysningar är normalt hos hundar, precis som det är hos människor. Mer frekventerar det nysningar, desto mer sannolikt hunden har en sjukdom. Hundar som nysar envist för mer än en dag, eller som utveckla problem med andning, bör se en vet orsaken till den nysningar.

Överväganden

Nysningar i sig tyder inte nödvändigtvis på ett medicinskt problem. Ihållande nysningar tillsammans med andra symtom kunde betyda sjukdom. Enligt PetPlace.com, andra symtom att titta efter i en nysa hund inkluderar kvävning, omvända nysningar, blödning från näsborrar, dålig andedräkt, svullna näsa, krystad andning, aptitlöshet, viktminskning och letargi. Om din hund har något av dessa symtom, se en vet.

Förebyggande/lösning

Enligt Dr Ron Hines orsakas nysningar ofta av en bakteriell infektion. Det bästa sättet att skydda en hund från en bakteriell infektion är att hålla det borta från andra smittade hundar, särskilt kennel-liknande miljöer. Nysningar orsakas av virus som valpsjuka kan förebyggas genom årliga vaccinationer.