mynewspapers.net

Idéer om hur man staket trädgårdDu kanske vill installera en trädgård staket att öka det estetiska överklagandet av ditt landskap eller att hålla ut trädgård skadedjur såsom kaniner och rådjur, som äter grönsaker. Dekorativ stängsel kan funktionen stora öppningar i staket, men funktionella stängsel ska ha små hål om du hoppas att hålla små djur ur trädgården. Du kan återanvända gammalt material och använda din egen kreativitet för att skapa en trädgård staket som är unik. Beroende på storleken av din trädgård kanske du att installera ditt val av trädgård staket i en enda eftermiddag.

Instruktioner

Funktionella staket

• Använd ett stängsel material med en liten-gauge mesh, som hönsnät eller snäva ringbrynjor så att små djur inte kan passa genom stängslet. Du kan också använda trä störar, förutsatt att strejkvakter är placerade nära varandra och trä är tryckimpregnerat.

• Gräva en 1 fot djupt dike runt trädgården att begrava botten av stängslet så att grävande djur såsom groundhogs, mullvadar och sorkar kommer har svårare att få i din trädgård. Om du använder ett trä staket, tryck behandlat trä kommer att skyddas mot röta när det begravas.

• Se stängslet 10 till 12 fot hög om stora skadedjur såsom rådjur är ett problem nära ditt hem. Rådjur är otrolig hoppare som inte kan ännu avskräckas av en 12-fot staket.

• Installera en trädgård gate som borstar marken, vilket gör det svårt för djuren att pressa under din gate. Grinden kommer inte att svänga fritt, men det är bättre än att ett gapande hål för att bjuda in trädgård skadedjur.

• Begrava en tryckimpregnerat styrelse direkt under porten att stoppa underground skadedjur. Styrelsen bör täcka ett djup av minst 1 fot och tillräckligt bred för att spänna mellan grindstolpar.

• Använd fiskelina att hänga aluminium paj burkar på staketet och avbryta doftande barer för soap i mesh väskor. Den mystiska aluminiumplatta och lukten av tvål kommer att avskräcka rådjur från närmar sig din trädgård.

• Dekorera din stängselstolpar med birdhouses, fjäril hus och bat hus att locka dessa bevingade varelser till din trädgård. Fåglar och fladdermöss, i synnerhet, kan bli din trädgård av insekter som kan förstöra din vegetation.

Dekorativa Staket

• Plantera din trädgård i hörnet av en inhägnad i gården så att du endast behöver skapa båda sidorna av stängslet för trädgården. Naturligtvis, om staketet är enbart för dekoration, behöver det inte vara stängda på alla fyra sidor.

• Installera ett trästaket split-järnväg med två eller tre staket räcken för ett gammaldags staket som är stor på land utseende, men inte göra mycket för att hålla bort trädgård skadedjur.

• Måla ett staket traditionell vit färg eller Välj en livfull färg för att matcha din trädgårdsskötsel stil.

• Stack stenar för att bilda en liten trädgård staket tillverkade av naturliga material. Detta är ett kreativt sätt att använda stora stenar du var tvungen att ta bort från marken när du planterade din trädgård.

• Förbättra din trädgård med en industriell stil genom att välja en smidesjärn staket med arkitektoniska detaljer som spetsigt lock eller spiralled inlägg.

• Skura estate försäljning och loppmarknader för gammal mässing säng sänggavlar och footboards som du kan återvinna som en kreativ trädgård staket höll tillsammans med heavy-mätas vatten. Hålla den ursprungliga finishen eller måla dem rost-förebygga, oljebaserade emalj för metaller.

• Återvinna sjöfart lastpallar för användning som en trädgård staket---du kan använda hela pallen eller separata styrelser att använda individuellt. Din lokala trädgård utbudet centrum får sälja extra pallar.