mynewspapers.net

Idéer för monologer

Idéer för monologer


Alla skådespelare borde ha några bra monologer i hennes repertoar. Men många bitar har varit alltför utsatt och kan bära en viss mängd bagage. Vissa monologer är alltför nära knuten till vissa aktörer och vissa föreställningar. För att göra revisorer se dig med friska ögon och inte jämför dig orättvist med andra aktörer har de sett det kan vara en bra idé att försöka hitta en monolog från en ursprunglig källa.

Ta en monolog från en bok

Detta är ett bra sätt att undvika fallgropen utföra en monolog revisorerna kan ha sett dussintals, om inte hundratals gånger. Ta en passage eller passager, från en bok eller roman och formulera dem i en monolog är ett bra sätt att skapa färska audition material som låter din talang lysa utan som jämförs till en mängd tidigare föreställningar använder samma material.

Hitta en monolog i en Film

Med en monolog från en film kan vara ett annat sätt att skapa färska audition material. Medan monologer i filmer inte är så vanligt kan det vara möjligt att skapa en genom att passager av dialog från en karaktär i en viss scen och sätta dem tillsammans. Att minnas de linjer som talas av det andra tecknet eller tecknen i scen och spela ut dem kan vara ett bra sätt att få din monolog mer till liv.

Skriv din egen monolog

Även om detta är ett bergsäkert sätt att generera färskt material du bör gå försiktigt innan du skriver din egen monolog. Om du skriver din egen monolog kan det vara bäst att inte berätta revisorerna du har gjort. Annars kan de bli distraherad av att du skrev materialet och missa din prestanda helt. Kom ihåg att aktörer använda monologer få jobb agerar, inte skriva.

Göra en monolog från en lek

Detta, naturligtvis, är där de flesta aktörer får sin audition material från och det är inget fel med att få en monolog från en lek, som materialet skrevs som ska utföras på scenen. Dock som nämnts i inledningen, är det förmodligen en bra idé att undvika vissa bitar som är alltför välkänt eller alltför nära förknippad med en viss skådespelare eller prestanda. Låt oss inse det, när det gäller att utföra Stanley Kowalski från "Linje lusta", det finns några bland oss som kan konkurrera med slutet, bra Marlon Brando.