mynewspapers.net

Idéer för math spel

Idéer för math spel


Undervisning matematik för att barn kan vara en utmaning, men använda spel som ett pedagogiskt verktyg är ett effektivt sätt att hålla elever engagerade i lektionen. Math spel tillåter barnen att använda sina kunskaper i matematik fakta och tillämpa vad de vet att ett konkurrenskraftigt spel för underhållning. Lärare och även föräldrar, kan göra math spel för barn att spela.

Tic-Tac-Toe matematik

Ett tic-tac-toe math spel använder en vanlig tic-tac-toe spel kort med rutor att var och en innehåller ett matematisk problem. Matematiska problem måste vara lämpliga för math fakta som eleverna lär sig. Två studenter spela mot varandra med 1 tic-tac-toe styrelse att se vem som får den Xs eller Os i rad första. Varje gång en elev svarar det matematiska faktumet korrekt, sätter han sin X- eller O på torget. Om en student inte svara math problem rätt, han sätta inte något på torget, och vänden går till hans konkurrent. Den första ungen att få hans Xs eller Os i rad vinner spelet.

Board Game Race

Ett brädspel race är ett enkelt spel som innehåller utrymmen för spelarnas bitar till flytta på. Lärare och föräldrar och även eleverna, kan skapa ett brädspel genom att rita fyrkantiga utrymmen som flyttar runt bordet i ormliknande rörelser, med en startpunkt och en slutpunkt. Spelet är för spelare att nå slutet av spelplanen innan deras motståndare gör. Tärningarna kan användas som din prop för detta brädspel. Varje spelare turas rullande para av tärningarna och två siffrorna tillsammans för att avgöra hur många blanksteg att gå framåt.

Nummer Bingo

Bingospel är ett effektivt sätt för barnen att lära sig att identifiera numrerar, som är en grundläggande matematiska färdighet lämpligast för förskolebarn och kindergartners. På ett antal bingo ombord innehåller torg tal. Som läraren ropar flera, måste barnen leta efter numret på deras bingo styrelser och placera en token på torget när de hittar rätt antal. Den elev som har en kolumn med tokens i rad vinner spelet.

Fyra i rad multiplicera

Fyra i en rad multiplicera är ett multiplikation spel som kräver ett par tärningar, brädspel och token i olika färger för varje spelare. Brädspelet innehåller rutor full av siffror. Spelarna turas om att kasta tärningarna och multiplicera siffrorna på tärningarna tillsammans. Spelarna måste sedan hitta numret på spelplanen. När antalet hittas är en token placerad ovanpå torget. Den spelare som får fyra rutor i rad vinner spelet.