mynewspapers.net

Idéer för Kök backsplash panel

Idéer för Kök backsplash panel


Ett kök backsplash inte bara bidrar till den karaktär och design av din matlagning utrymme, men det skyddar också väggar från stänk och fukt. Avgöra vilka backsplash stil och material är bäst för din budget behov och mest passande till din totala köksdesign. Bläddra online fotogallerier och besöka byggvaruhus för att få idéer för inspiration.

Keramiska plattor

Keramiska plattor är en prisvärd, praktiska backsplash material. Den levereras i en mängd olika färger och mönster och är kända för sin driftsäkerhet. Välj glaserade keramiska plattor om din backsplash är nära en diskho eller spishäll eftersom oglaserade plattor är porös och kan färga lätt. Keramiska plattor backsplashes är idealiska för DIY kök projekt. Kakel kan vara handmålade glaserade för en verkligt personlig effekt och installationen är oftast inte alltför svårt. Skapa en mosaikmönster genom att bryta upp gamla plattor och tillämpa dem på backsplash, eller använda ett traditionellt kakel mönster för ett enklare projekt.

Rostfritt stål

Ett rostfritt stål backsplash är perfekt för kök med modern design. De tenderar också att vara mycket lätt att underhålla och rengöra. Nackdelar är svårt installation och högre installationskostnader. Enligt BobVila kostar en rostfritt stål backsplash vanligtvis ca £13 per kvadratfot, inte inklusive kostnader för arbetskraft och installation. Rostfritt stål också repor lätt och scratch borttagning kan vara svårt. Ta noggranna mätningar av backsplash området innan du beställer material eftersom de flesta rostfria backsplashes kommer i ett stycke. Förutom en grundläggande borstat rostfritt stål finish komma backsplashes också i kaklade mönster och en mängd olika texturer.

Marmor

För en verkligt sofistikerade utseende, ser längre än marmor. Även om en marmor backsplash är ganska dyrt, ger det en möjlighet att införliva marmor i ditt kök utan att betala för bänkskivor, som är mycket mer kostsamt. Finns en mängd färger och mönster, och marmor är extremt tålig och relativt lätt att underhålla. Polerad marmor är särskilt lågt underhåll. Marmor är betydligt dyrare än de flesta andra backsplash material dock och kan kosta så mycket som £32 per kvadratfot före installationskostnader.