mynewspapers.net

Idéer för inomhus avsats växter

Idéer för inomhus avsats växter


En soligt fönster avsats är en perfekt plats att växa en liten inomhus trädgård. Om växande örter för matlagning, orkidéer bloom, miniatyr cypress evergreens eller ens suckulenter finns en växt som passar perfekt till din inomhus avsats villkor. För att välja de bästa växterna för ditt space, avgöra om du har en norr, sydost eller west exponering på din avsats och hur många timmar en dag av direkt eller indirekt solljus det mottar.

Blommande växter

Några idealiska avsats växter som sport blommor och trivs i de flesta exponeringar inkluderar: Saintpaulia; cyklamen; Orange jasmine; Gardenia; Primrose; Växtstubbar och patchouli. Hålla de blommande växter väl vattnade och mata varannan månad med en utspädd lösning av allmänna ändamål gödselmedel och vatten hälls runt basen av anläggningen och rötter men inte över bladen. Nypa eller skära ned någon använt Blom för att hålla växten snyggt och framkalla färska blommar.

Örter

Kryddväxter kan vara både vackert dekorativa och ett användbart tillägg till din fönster avsats. Plantera örter som du gillar att äta och laga mat med i en salig blandning av färger och texturer. Dessa kan omfatta: lila basilika, salvia, gräslök, koriander, italiensk persilja, rosmarin, körvel och timjan.

Suckulenter och miniatyr Evergreens

Suckulenter och miniatyr evergreens sådan juniper och cypress har något gemensamt när de används som fönstret avsats växter--de är båda mycket lågt underhåll. De ger båda också dramatiska, arkitektoniska former som passar ett brett utbud av hem designstilar från modern till lantgård. Båda kommer att tolerera direkt ljus och medan de miniatyr evergreens kommer att ta mer vatten än suckulenter de kommer inte att kräva beskärning.