mynewspapers.net

Idéer för hemmagjord jul Födelsekyrkan kostymerLevande julkrubbor är en del av många julfirande. Barn älskar att klä upp som Maria, Josef, herdar eller änglar och delta i åter anta berättelsen om Jesu födelse. Kostymer för barn kan vara så enkelt eller så avancerade som du vill göra dem, och du kan bygga de flesta med liten eller ingen sömnad. I levande nativities, baby Jesus spelas normalt av en docka insvept i en filt, så behövs ingen kostym för den delen.

Joseph kostym

Joseph är mänsklig far till Jesusbarnet och spelar en viktig roll i krubban. Kostym är traditionellt en vanlig blå tyg tunika eller klänning, en brun kappa och oavgjort tyg. Ta bort ärmarna från en mörk blå klänning köpt på en sparsamhet butik för att använda som tunika. Du kan göra kappa från en bit mörk brun tyg eller en lång brun klänning. Klipp ut framdelen av klänningen och ta bort ärmarna. Tyg bältet kan vara en lång bit av guld eller brun tyg knuten runt midjan.

Mary Costume

Marys kostym liknar Joseph's. Hon har oftast en lång klänning i en ljus färg, en blå eller ljust kappa, ett tyg bälte och ett vitt eller ljust pannsmycke. Använda en lång, rak klänning från en sparsamhet butik i vitt eller annan ljus färg. Gör en kappa från en blå klänning eller en bit tyg. Väljer du en klänning, ta bort ärmarna och avbröt en stor del av framsidan av klänningen. Använda en enkel lång bit tyg som Marys bälte och skapa hennes pannsmycke med en enkel vit fyrkantig bit av tyg, knuten runt huvudet med en mindre bit tyg eller rep.

Angel dräkt

Änglar spelar en viktig roll i den levande julkrubba. Kostym för en ängel kan vara så enkelt som en Gloria skapas från guld tinsel garland och placeras på toppen av ett barns huvud. Om du föredrar något med mer i detalj, Använd en lång vit klänning för den första delen av konstruktionen. Ängeln måste också påskyndar, som du kan skapa från en klä upp par vingar från en fairy kostym eller tråd galgar täckt med vita nylonstrumpor. Du kan göra en halo från en tråd klädhängare samt genom att forma det till en cirkel och täcka det med guld garland.

Shepherd kostym

Shepherd kostymer kan vara enkla tyg rutor knuten till barnets huvud med en bit tyg eller en liten bit av repet. Om du väljer att göra kostym mer detaljerad, lägga till en tunika, tillverkad av en klänning med ärmar bort, och en mantel, som du kan också skapa från en klänning med ärmar bort eller från en stor bit av tyg, med ett tyg bälte. Du kan lägga till stora pinnar för herdarna att använda som skurkar.