mynewspapers.net

Idéer för gamla trä fönster skärmar

Idéer för gamla trä fönster skärmar


De lägga nog en touch av charm till ditt hem klassisk windows. De gamla trä skärmarna kan dock vara i behov av en ansiktslyftning. Du föredrar mer sannolikt att återställa dem eller återskapa dem än att ersätta dem med fabriken producerade aluminium skärmar. Sprucing upp utseendet på din gamla trä skärmar eller göra nya är inte så komplicerat.

Ersätta skärmen

Gammalt trä betyder inte nödvändigtvis ruttnade trä. Ramar av trä bildskärm kan vara nästan förstenad från år av torkning och bota i miljön. Detta innebär att din trä ramar kan vara mycket stark--starkare än nytt trä. Kontrollera din trä skärm ram för hållbarhet. Är lederna tätt och fast? Är de naglar eller fästelement i gott skick? Vad är villkora av lack? Om du tycker att din trä ram är solid och stark, sedan bara ersätta skärmen. Låg gammalt trä skärm platt och ta bort trim som täcker skärmens kanter. Använd en flat skruvmejsel för att bända upp trim. Arbeta skruvmejseln runt ramen och noggrant ange trim till sidan. Dra ut alla gamla staples och kasta. Ta bort den gamla skärmen och kasta det också. Borsta ytan ren. Sprida den nya skärmen över den ram, att se till att det finns tillräckligt med material för överlappande varje sida. Häfta i slutet av skärmen för att ena änden av ramen. Sträcka skärmen över ramen med en skärm ankare eller av bugande sidorna av trä ram och sedan häfta skärmen över den motsatta änden av ramen. Häfta sidorna av skärmen, släpp sedan ramen så att skärmen är drog spänd. Klipp av överflödigt skärmen runt kanterna. Återanslut trim runt skärmkanterna, countersinking slutbehandling naglar så att de inte visar.

Bygga en ny ram

Din gamla trä skärmen gör ett utmärkt mall för en ny replik. Mät längd, bredd och tjocklek av trä används för att göra ramen. Välja furu, ceder eller ett annat trä som kommer att pågå i flera år. Om din gamla trä skärmen är gjord av 2-tums inramning trä, sedan köpa ett tillräckligt belopp för att bygga din nya ramar. Tänk på hur du kommer att gå med i skärmens hörn. Du kan enkelt uppfylla två bitar av trä i varje hörn och skruva dem tillsammans, eller om du är skicklig på Snickeri du kan använda träpinnar för att dölja trä och lim stöttorna som ansluter bildrutan. När ramen är klar, låt det hinner torka innan slipning.

Färg till sista år

När din nya skärmen kopplas till din ram, ger det en tålig lack. Täcker skärmen med tidningen och tejp och måla ramen med ditt hem befintliga utomhusfärg, eller använda en färg som kompletterar det. Välj en långvarig utomhusfärg som inte kommer att spricka eller skala i extrem värme eller kyla. Tillåta ram tid att torka, då sätta den i ditt fönster.