mynewspapers.net

Idéer för gamla stolar

Idéer för gamla stolar


Ge dina gamla stolar nytt liv, antingen genom att klä dem upp för förnyade sittplatser eller förvandla dem till något helt nytt. Trästolar är lättast att förnya eller återanvända, men en stol kan få nytt liv med en liten tid, ansträngning och kreativitet. Även din beat-up gamla hem kontorsstol kan bli något intressant igen.

Resurfacing trä, metall och plast

Trä och metall stolar kan både målas, så länge du använder lämplig primer innan du tillämpar färg. Men färgen är inte ditt enda alternativ. Blöta remsor av färgglada tyg i trälim, sedan släta dem på din trä stol, som täcker alla ytor i en slät, plisserade eller vävt mönster. Du kan göra samma sak med metall eller plast stolar genom att tillämpa en metall eller plast-specifik primer först för att förhindra rost och öka sticker makt. Använda en multipurpose lim istället för trälim för metall eller plast stolar.

Kontorsstolar till hemmabio sittplatser

Rullande baserna av kontorsstolar gör dem en bra utgångspunkt för alla typer av återanvända projekt. Du kommer sannolikt behöva ta bort stolen från basen helt och använda dem separat. Om du har flera gamla office stolar som är i gott skick, överväga att ta bort säten och bultning dem sida vid sida till en träbotten att skapa film teater-stil platser för din hemmabio. Reupholster dem, om det behövs. Lägg till en bordsskiva på varje bas och använda den som en rullande tabell för snacks och drinkar framför av varje säte. Om stolarna är i dåligt skick, ignorera dem och använda baserna att skapa rullande slutet tabeller eller placera en trä bordsskiva över två baser för en rullande tabell. Lägga till träklossar för distanser mellan stol baserna och bordsskivan att höja tabellen till den höjd som du behöver.

Förnyade fåtöljer

Gamla fåtöljer kan reupholstered eller för en snabb fix, men om du känner dig äventyrlig eller om din recliner mekaniken är inte att reparera, ta isär stolen och rädda alla bitar du kan. Sittdynor kan åter täckt och användas som golvet kuddar eller uteservering om du använder en väderbeständig täcker. Slå fotstöd mekanismerna till stöd för stationära datorer som vika platt mot väggen eller bifoga två tillsammans för en informellare fällbord. Pivot och luta mekanismer kan användas för att göra en stationär stol till en fåtölj, med lite extra ansträngning.