mynewspapers.net

Idéer för fritidsaktiviteter

Idéer för fritidsaktiviteter


Fritidsaktiviteter är frivilliga aktiviteter som faller utanför läroplanen, normalt efter skoltid. Studenter deltagare i fritidsaktiviteter att utveckla sina intressen, eller att stödja en ytterligare utbildning ansökan. Eftersom fritidsaktiviteter utanför skolans läroplan (och lärande förväntningar behöver inte uppfyllas specifikt) kan studenter och pedagoger utforska olika färdigheter, undervisningsmetoder och intressanta projekt.

Kreativa aktiviteter

Många studenter kan vara intresserade av creative arts/aktiviteter som inte erbjuds av läroplanen. Fritidsaktiviteter i konst och design, kreativ skrivning, fotografering eller student nyhetsbrev kan hjälpa studenter att studera konst i högre utbildning som få lite solid erfarenhet. Student nyhetsbrev kan är särskilt populära, och ofta vara helt organiserad, skriven och tryckt av studenterna själva.

Musik/Drama klubbar

Frivilliga aktiviteter i musik och drama kan användas i samband med varandra. Till exempel en extra aktivitet kunde vara för studenter intresserade av musik prestanda och en annan läroplanen verksamhet kan vara för studenter intresserade av drama, agerar eller dans. Om studenter som drama planerar en prestanda, kunde då studenter deltar i musikklubbar ge filmmusiken. På samma sätt om alla studenter är engagerad i konst/design frivilliga aktiviteter i skolan, kan de också utforma uppsättningar för föreställningar.

Språkklubbar

Språkklubbar är ett effektivt sätt att utsätta studenter till nya kulturer. Eleverna kan lära sig nya språk utan trycket av undersökningar eller lärande förväntningar, och utforska lära ett nytt språk i engagerande sätt (till exempel lärande genom lärande spel eller besöka ett annat land för att använda sina kunskaper). Studenter kan också delta i kulturella utbyten att lära sig mer om språk och kultur de är intresserade av (till exempel skriva brev till elever i Italien om de studerar italienska).

Utomhus/idrottsliga aktiviteter

Idrottsaktiviteter är i allmänhet de mest populära fritidsaktiviteter i skolorna. Studenter kan delta i olika idrottsliga aktiviteter--såsom fotboll, korgboll, hockey, basket, spår eller gymnastik-- eller engagera sig i skolans idrottslag. Utomhus fritidsaktiviteter kan också vara ett roligt sätt för studenter att utforska deras intressen och färdigheter, till exempel scouting, fågel vaktande eller camping.

Frivilliga organisationer

Volontär klubbar som fokuserar på att hitta volontär arbete för studenter (antingen i skolan eller någon annanstans) kan intressera elever som söker relevant arbetslivserfarenhet för deras framtida karriär, eller för att ge vikt deras college tillämpning. Lärare kan organisera färdigheter workshops för viss volontär möjligheter (dvs, social kompetens om studenterna planerar om volontär arbete med välfärd välgörenhetsorganisationer) och arbete med lokala välgörenhetsorganisationer att hitta elever relevanta placeringar. Studenter kan också ges möjlighet att köra sin egen välgörenhetsorganisationer, eller hjälp i gemenskapen utan hjälp av en organisation.