mynewspapers.net

Idéer för främjande söndag

Idéer för främjande söndag


Främjande söndag markerar dagen när många kristna kyrkor främja barn från en söndag skolklass till nästa, liksom skolor främja studenter från en klass till nästa. Kyrkorna fira denna milstolpe på olika sätt. Involvera hela kyrkan i denna dag och låta församlingen en möjlighet att erkänna och bekräfta barnens prestation.

Kyrkan-Wide frukost

Börja dagens festligheter med en kyrka-wide frukost innan Söndagsskolan eller, beroende på din kyrka dyrkan schema, mellan Söndagsskolan och gudstjänsten. Skräddarsy måltiden och den tid som passar din församlingens behov. Servera en enkel, lätt frukost med frukt och kex med juice och mjölk och ge kyrkan en chans att njuta av gemenskap. Häng en banderoll i fellowship hall skapad av barnen. Spela upp ett bildspel under måltiden med barnen i kyrkan som deltar i kyrkans verksamhet. Främja evenemanget några veckor i förväg via meddelanden i bulletinen och nyhetsbrev.

Examensceremoni

Införliva tradition från barnens sekulära skolmiljön och bedriva en examensceremoni, antingen i liten skala i klassrummet eller i stor skala under gudstjänsten. Skapa ett certifikat för avläggande av examen för varje barn en plats för hans namn, lärarens namn, år, den klass han flyttar från och den klass han flyttar till. Lärare kan omfatta en personlig kommentar som beskriver barnets tillväxt i den klass som uppmuntran för henne när hon flyttar in i nästa klass. Förbereda en liten behandla påse att lägga fram för varje barn med certifikatet. Om du planerar en ceremoni under gudstjänsten, be pastor eller ungdom ministern att ge ett kort meddelande som rör främjande söndag och hjälp väljer ministeriet teamet musik lämpligt för tillfället.

Ledarskap driftsättning Service

Glöm inte ledare och lärare i din kyrka vid planeringen av evenemanget. Ställ in avsätta tid under tjänsten att erkänna nya och återkommande lärare. Be några lärare att dela en kort vittnesmål om sina erfarenheter som en söndag lärare. Planera för pastor eller ungdom ministern att leda lärarna i en kort ceremoni av hängivenhet och engagemang till sin uppgift under det kommande året. Avsluta denna del av tjänsten med en bön för både lärare och barn i kyrkan.

Beredning

Några kyrkor firar främjande söndag i slutet av sekulära skolår på våren, medan andra väljer att följa evenemanget på början av sekulära skolår i höst. Efter din kyrkan ledarskap väljer tiden som fungerar bäst för församlingen, rikta er uppmärksamhet mot att främja evenemanget. Skapa flyers att hänga i hela kyrkan som innehåller information om att främja söndag datum och alla omgivande händelser. Maila ett brev till kyrkans medlemmar och regelbundna besökare beskriver händelsen och orsaken till det, särskilt om detta markerar första främjande söndag din kyrka kommer att observera.