mynewspapers.net

Idéer för expressiv konstterapi verksamhet

Idéer för expressiv konstterapi verksamhet


Enligt internationella Expressive Arts Therapy Association använder uttrycksfull konst terapeuter multimodala arts processer att omvandla och hjälper individer, grupper och samhällen. Uttrycksfull konst verksamhet möjligt för deltagarna att dela känslor mer öppet med terapeuter eller handledare. Aktiviteter kan vara enkla teckningar att värma upp en tuff publik eller mer framgångsrik verksamhet i en en-på-inställning.

Marionetter

När barn eller tonåringar i terapi grupper har svårt att öppna upp och dela med varandra, rekommenderar Poppy K. månen, licensierad rådgivare och författare till "Att nå the tuffa ungdomar genom uttrycksfull konst terapi grupper," att skapa marionetter. Även äldre barn kan hitta detta barnsliga på först, uppmuntra dem att vara kreativ med sina dockor, och tillåta dem att göra någon form av marionett som de skulle vilja. Kontaktpersonen bör också ge utsmyckningar för dockorna så att barn kan anpassa dem som de väljer. Några utsmyckningar kan omfatta tyg för hattar och kläder, tråd för hår och även piprensare för glasögon.

Påse självporträtt

Månen antyder med bruna papperspåsar för att hjälpa eleverna att lära känna varandra och berätta lite om sig själva. Ge gruppen deltagarna i papperspåsar och be dem Rita ett självporträtt på ena sidan av påsen. Ge tillräckligt varor, såsom kritor, markörer, klistermärken och tyg, så att medlemmarna kan anpassa sina självporträtt. Efter att de slutfört sina självporträtt, be ledamöterna att lista sin rädsla på ena sidan av påsen och deras förhoppningar på den andra. På baksidan av påsen, har dem skapa deras gravsten eller skriver ett lovtal som talar andra för vad de hoppas på att komma ihåg. Be deltagarna att placera objekt som gör dem som de är, som deras favorit böcker, CD-skivor eller kanske bilder på människor som är viktiga för dem. inuti påsen.

Kroppsuppfattning skiss

De som är i terapi för självkänsla eller ätstörning problem kan skapa uttrycksfulla konst att visa hur de känner sig själva. Deltagaren ska Rita ett självporträtt. Detta kan vara så enkelt som en streckfigur eller en noggrannare ritning, beroende på konstnärens förmåga och vilja att delta. Konstnären och terapeuten bör diskutera vad konstnären ser. Är ritningen en exakt likhet med personens? Konstnären ska skriva på de ritning problemområden. Vilka områden anser hon är problem? Vad ändrar hon om hon kunde? Efter att konstnären har tid att skriva ner sina tankar om ritningen, diskutera hennes förväntningar på henne själv.