mynewspapers.net

Idéer för ett Science Fair projekt med Kool-Aid

Idéer för ett Science Fair projekt med Kool-Aid


Science fair-projekt är ett roligt sätt för eleverna att inte bara utöva sina kunskaper av den vetenskapliga metoden, men att forskning och göra ett experiment som är av eget intresse. Ämnen för science fair-projekt varierar från fält till fält och kan göras på allt från psykologiska experiment till mat experiment. Om Kool-Aid är av intresse, finns det flera projekt.

Växterna växer snabbare i Kool-Aid?

För att utföra detta projekt, måste fyra av samma planta. När du köper dina växter, mäta varje av dem. Varje dag, två med vatten och de andra två med Kool-Aid och mät deras höjd. Obs Om du ser någon skillnad i tillväxt mellan de två typerna av växter. Plantor vattnade med Kool-Aid växer snabbare eller större än de andra två? Se till att du vattnar växterna minst en gång om dagen i en månad för korrekta resultat.

Lägga till olika smaker av Kool-Aid påverkar kokpunkten av vatten?

För att utföra detta experiment, behöver du minst tre olika smaker av Kool-Aid. Först koka två koppar vatten utan Kool-Aid och Använd en termometer för att mäta temperaturen i vattnet när det börjar koka. Mäta temperaturen. Vänta minst en timme för potten och bevattna att kyla ner. Dumpa ut grytan och tillsätt två mer koppar vatten. Lägg till ett Kool-Aid paket till vattnet och vänta på att koka. När vattnet börjar koka, Mät temperaturen med en termometer. Fortsätt ovanstående steg tills du har provat alla tre smaker av Kool-Aid.

Kan människor bestämma smaker av Kool-Aid medan ögonbindel?

Detta experiment kommer att avgöra hur bra människor kan bestämma vilken smak av Kool-Aid de dricker när de är ögonbindel. Kommer de att kunna avgöra smak utan att se färgen eller förpackningen? Du behöver minst tre olika smaker av Kool-Aid och 10 deltagare. Ögonbindel varje deltagare och ge dem varje tre klunkar av varje smak av Kool-Aid. Efter försökande varje smak, fråga dem om de vet vilken smak de smakade. Protokollföra deras svar. När alla deltagare har testats, granska och jämföra dina resultat för att dra din slutsats.

Som avdunstar snabbast: Kool-Aid, äppeljuice eller Coca Cola?

För detta experiment behöver du 30ml Kool-Aid, äppeljuice och Coca-Cola. Placera 30ml av varje i en mätglaset med milliliter markörer. Var noga med att märka vad vätskan är i varje kopp som du inte vill bli förvirrad och skeva resultatet. Alla tolv timmar kontrollera den flytande nivån kvar i koppen. Det kan ta så många som fem dagar för vätskor helt avdunstar och ger dig ditt resultat. Upprepa försöket tre gånger för att validera dina resultat och bevisa riktigheten.