mynewspapers.net

Idéer för ett billigt dansgolv studio

Idéer för ett billigt dansgolv studio


Att bygga ett dansgolv är en av de största kostnaderna inblandade i start eller bibehålla en dance studio eller repetition hall. Dans kräver golv som kommer att möjliggöra lätt rörelse utan att vara alltför smart. Det krävs också flexibilitet utan studs som kan äventyra dansarnas balans. Att hitta rätt mix för din typ av dans, Billigt, kan vara en utmaning, men det kan göras.

Upphöjt golv

Stödja golvet på en upphöjd ram ger ökad flexibilitet och kan bespara dig besväret med att riva ut det befintliga golvet. Låg 1-av-2-tums virke i rader varje 12-16 inches för att lyfta ditt golv upp. Detta kan läggas över någon plan yta, inklusive kakel och mattan. Extra tät slutna celler skum, känd som PVA, kan skär i fyrkantiga block och kryssade med klammer på undersidan av din 1-av-2-tums virke för extra ge. Ett ännu billigare alternativ är att använda flera lager av mattan pad för att stödja 1-av-2-tums timmer. Detta kommer inte lika länge och ger inte lika mycket studs, men är billigare och lättare att hitta.

Golvskivor

Det finns flera billiga alternativ för de faktiska golvpaneler. Välja något som lätt kan spikas eller skruvas fast din 1-av-2-tums virke för att stabiliteten blir golvet. För en snabb, tillfällig golv, kan plywood paneler läggas platt ovanpå befintliga golvet för att ge en bättre yta. Paneler av ½-tums till ¾-inch plywood gör ett bra golv. Många hus har plywood undergolv under deras golv. Plywood kan målas, eller slipas och förseglade med halkfri poly eller vax ytskikt. Partikel styrelsen eller medium-density fibre core är också bra alternativ. MDF är ofta lite dyrare än plywood, spånskivor är billigare, men kanske inte lika länge. Endera av dessa kan vara förseglade eller målade, eller används tillsammans med hardboard paneler, som masonit. Hård-board paneler är mycket hållbara. De säljs i 1/8-tums och ¼-tums tjocklek och kan användas ensam, med gaffer s eller tejp att gemensamt sömmarna, eller som det översta lagret av ett tättbebyggt golv. De kan vara förseglade eller målade.

Golvytorna

Olika stilar av dans kräver olika kvaliteter av ditt golv. Kontakta lärarna att se till att golvet installation kommer att möta deras behov. Gummerat golv, ofta kallas marley, kan köpas i rullar och lagt till bebyggda golv eller rullade ut enbart att fungera som tillfällig golv. Dessa kan köpas från dans och teater leverantörer. Dessa används vanligen i klassisk, mjuk sko, stilar som balett, jazz och modern. Träytor, fungerar såsom parkett eller plywood ger, bra för praktiserande tap och balsal. Korrekt byggt upp för att ge tillräckligt flex, kan de också fungerar bra för klassiska stilar. Paint är överlägset det billigaste alternativet. Halvblank latex kan göra en lämplig dans yta om din budget är viktigaste. Måla det ofta som bygga av färg på ytan kommer att ge ditt golv en mer önskvärd konsistens. Mörka färger som brunt och svart kommer att Visa mindre slitage.