mynewspapers.net

Idéer för en solig blomsterträdgård

Idéer för en solig blomsterträdgård


Ett sätt att förbättra din gård är med en fin solig blomma trädgård. Blommorna som växer bra i ett soligt läge är oftast färgglada och levande. Detta gör det en perfekt samlingspunkt lägga till flygande överklagande och en välkomnande atmosfär till besökarna. Blomma trädgårdar är en av de enklaste och givande tillägg att försköna din egendom.

Plats grunderna

Planering och placering är viktiga för att skapa och underhålla en solig blomsterträdgård. Växter som njuta av full sol vanligtvis som minst fem till sex timmar av full sol varje dag. Av denna anledning bör inte du planterar din soliga blomma trädgård vid basen av ett träd. Blommorna tävlar om solljus, vatten och näringsämnen med trädet. Välj en solig plats som är väl synliga och lättillgängliga promenad runt din trädgård.

Plantera höjd grunderna

Anser att plant höjden när du skapar en solig blomsterträdgård. Höga växter bör gå i centrum eller på baksidan av trädgården om den har en bakgrund pjäs, som en uteplats vägg eller stängsel. Några bra bakgrund blommor som växer 3 till 6 fot lång inkluderar: Hummingbird mynta, Tutti Frutti, Twlight Prairieblues, snäckskal, Bluebird, semafor, Röd rudbeckia, Stargazer och varianter av Sunflower. Kortare växter ska placeras utanför bakgrund eller centrum blommorna att vara synlig från ett avstånd och att undvika konkurrens för fullt solljus. Några bra gränsen växter som växer 6 inches till en fot lång inkluderar: Blue Danube, gula stänk, blå Pimpernel, Callie Rose Star, Million Bells, kosmiska röd och rosa Cheddar. För ännu kortare gränsen blommor, mindre än 6 inches, överväga: Iceplant, äng saffran, saffran Crocus, alpin rosa, gula Whitlow Grass, Mill blomma, fetknopp och Prairie Zinnia.

Däck eller uteplats soliga blomsterträdgård

Du kan växa en solig blomsterträdgård på dina däck eller uteplats om det finns full sol i området. Detta är ett utmärkt sätt att piffa upp detta område av ditt hem. Välj växter som växer 6 inches till en fot i höjd för behållare. Välj några fler som kommer att växa mindre än 6 tum. Välj behållare som är ljusa och färgglada. Krukor som visar mest bör ha levande mönster. Placera högre växter intill uteplatsen vägg eller däck räcke. Placera de kortare växterna framför. Detta är idealiskt för en tränga någon del av uteplatsen vid huset eller ett hörn avsnitt av dina däck. Några bra bakgrund växter skulle omfatta: gula stänk, kosmiska röd och Million Bells. Kombinera dessa med mindre växter såsom: alpin rosa, Iceplant och Prairie Zinnia. Dessa sex blommor kombinerat, visas i färgglada krukor skulle, få en mängd olika färger till uteplatsen eller däck hörn.

Locka kolibrier

Kolibrier är fascinerande att titta på från ett fönster eller en solrummet. Välj en solig plats för din hummingbird blomma trädgård som är synlig från ett rum du ofta befinner dig blickar ut fönster från. Nyckeln till att locka kolibrier är att plantera blommor som naturligt lockar dem. En trädgård kantning som är en färgstark röd eller lysande blå kommer också för att locka kolibrier till soliga blomsterträdgården. För centrum blommor, som bör vara lång och naturligt locka kolibrier, överväga: Hummingbird mynta, anis isop, kosmos, dag Lily och Blue Bird. För de mellersta raden växterna anser: Blue Danube, Sweet Dreams, kosmiska röd och Gold Rush. För gränsen växter anser: fetknopp, Georgia blå och Prairie Zinnia.

Rock Garden

Du kan överväga en rock trädgård för en solig blomsterträdgård idé. Detta är mycket attraktiv i torra områden i din trädgård som får full sol. Du kan använda rock kantning. Större stenar och även 2 - till 4-fötterna högt trädgård statyer kunde placeras i centrum som en samlingspunkt för soliga blomsterträdgården. Du kommer att använda blommor som trivs i konstbevattning och är mindre än höjden på din kontaktpunkt statyer och stenar. Följande anläggningar kräver torr mark och växa 1 till 3 fötter för en rock trädgård: bara Peachy, havet lavendel och målade tungor. Du kan sedan plantera Snow-in-Summer växter som utanför gränsen för rock kantning eftersom de trivs i torra förhållanden och full sol.