mynewspapers.net

Idéer för en öken biome diorama

Idéer för en öken biome diorama


En biome är också känd som ett ekosystem. Detta är en komplex gemenskap av organismer i ett visst område. En öken biome består av regionens geografi och mark, växtlighet, djurpopulationer och klimatförhållanden. Alla delar av livet som skulle hittas i den miljön representeras i en öken biome diorama.

Forskning i öknen

Det finns flera olika typer av öknar; varma och torra, halvtorra, kustnära och kalla öknarna. Kriterierna för en öken är ett område som har mindre än 50cm per år av regn. När särskilda öknen är valt, göra en lista över dess växtlighet och djur, och noterar hur terrängen är anlagd. Samla bilder från Internet eller böcker från biblioteket för att hjälpa i forskningen.

Container idéer

Vanligtvis en skokartong används för att bygga ett diorama, men någon låda fungerar. Överväg att använda en lång, tunn låda vertikalt eller horisontellt. Anslut ett par lådor tillsammans som berättar en historia. Visa olika händelser som sker i flera boxar. Till exempel i en ruta kan visa öknen under dagen, en annan kan visa en scen från öknen på natten, och fortfarande en annan kan visa vad som händer i öknen under en flash översvämning.

Skapa djup

Ett diorama är utformad för att visa en tredimensionell scen. Rita eller placera en bild på den baksida väggen av diorama och fortsätta lägga till lager därifrån. Skapa sanddyner genom att bygga upp golvet i diorama med lera. Sprida ett lager lim över toppen, sedan strö ett lager av sand. Använda alla sidor av behållaren. Hänga moln, eller fåglar från toppen av behållaren, tape växter och djur gjorda av kartong eller lera, eller färdiga djurs figurer i hela rutan. Arbeta från baksidan till framsidan, bör objekt få större för att ge intryck av perspektiv.

Berätta en historia

Gå utöver de rätt livsformerna och berätta en historia med placering och val av objekt. Scenen kan visa rovdjur och bytesdjur, eller du kan göra diorama kommer till liv genom att föra in multimedieeffekter. En het öken kan det inspelade ljudet av ett stekhett stekt ägg i bakgrunden, eller en skrivbordslampa pekade direkt över displayen.