mynewspapers.net

Idéer för en klättring sockerärtor spaljéLägg till cottage charm, söt doft och färgglada blommar i ditt hem när du plantera sweet pea frön. Söt ärt vines är kraftig odlare som producerar attraktiva gröna blad och ruggig, butterfly-formade blommor i ett antal färger, inklusive vit, rosa, blå, lavendel och red. Ge dina Luktärt vinstockar en spaljé, och de kommer snabbt klättra till toppen, blommar hela vägen. Gå vanligt eller fancy med din spaljé; Det finns många.

Utfärda utegångsförbud för spaljé

Spaljéer som sträcker sig utöver en grind ger en grand-typ till din gård eller trädgård, tillkännage för dina besökare att de har skrivit en speciell plats. Om du planterar några frön på varje sida av spaljé, ska de växa overhead och träffa i mitten, skapa en dörröppning effekt.

Väggen spaljé

En stor vidd av tegel, puts eller ytterväggar på ditt hem yttre samtal ut för en brännpunkt. En spaljé täckt med Luktärt vinstockar lägger mjukhet, konsistens och färg, vilket gör det en vacker brännpunkt. Köpa en spaljé stor och lång nog att fylla ditt utrymme och placera benen i marken nära din vägg. Beroende på vikten på spaljé och ditt område vindförhållanden kanske du att luta spaljé mot din vägg. Om inte, säkra den på väggen. Plantera några sweet pea frön vid basen och de ska växa att täcka spaljé.

Tipin

Ordna flera långa stolpar in i en kåta forma och säkra dem överst och på marknivå. Plantera några sweet pea frön vid basen av varje pol, och innan länge dina barn kommer att ha ett mysigt gömställe. Precis som en lekstuga är deras "sweet pea tipin" en perfekt plats för att slappa, gömmer sig, läsa, spela och dagdrömma,

Postlåda

Lysa upp din brevbäraren dag och öka ditt hem curbvädjan när du använder din brevlåda post som en Luktärt spaljé. Vinstockar och blommor på post öka både din postlåda och ditt hem och är placerade för hela grannskapet att se och njuta.

Veranda inlägg

Om ditt hem har kolumner eller inlägg, plantera lite svett ärt frön vid basen av varje inlägg. Om dina inlägg sitter på trottoaren och det finns ingen anledning att gräva i närheten, placera en stor gryta på basen av varje inlägg och plantera några sweet pea frön i varje kruka. Dessa små vinstockar lägga big-time charm och karaktär till ditt hem exteriör.

Kedjelänk staket

Kedja-link stängsel är tålig och utilitaristiska men inte exakt uppskattad för sin skönhet. Dock när den används som en spaljé för Luktärt vinstockar, kan kedjelänk ta på en viss skönhet och charm. När sweet pea vinrankorna växer bland länkarna, hjälpa växternas bladverk och blommor dölja och mjuka upp staketet.