mynewspapers.net

Idéer för en fristående spis

Idéer för en fristående spis


Fristående eldstäder finns i många utföranden med en mängd funktioner som gör dem lämpliga för många rum och inredning system. Många moderna fristående eldstäder användning gas att producera lågor, men några är trä brinner, som tillåter dig att använda den öppna spisen som en betydande värmekälla som ett designelement.

Rumsavdelare

En fristående spis som har glas på två sidor av en gaslåga eller öppna helt fungerar bra som en rumsavdelare, eftersom du kan se elden från antingen rum. Du kan köpa en fristående spis enhet med glaset på endera sidan, eller har en del av vägg mellan två rum som innehåller den fristående spisen. Det här alternativet skapas en större uppdelning mellan två utrymmen, men eftersom det har en öppen flamma, du måste titta på små barn och husdjur noggrant. Fristående vedeldade eldstäder som har ett öppet koncept är inte perfekt, eftersom bitar av het aska kan fly och fånga husgeråd eller möbler i brand.

Brännpunkt

Säkrare fristående gas spisar är öppna eller avskärmade med glas framför så att du kan se flammar, vilket gör denna typ av eldstad idealisk som ett rum brännpunkt. Vissa av dessa fristående spis alternativ är utrustade med en vridbar så att du kan aktivera dem för att möta någon riktning du vill. Att placera denna typ av eldstad i ett hörn är ett annat exempel på hur det kan fungera som en kontaktpunkt. Rum hörnen är ofta svåra att dekorera på grund av deras 90-graders vinkel. Fylla det tomrummet med en fristående spis styr ditt öga till nyinredda hörnet. Ordna att rummets möbler runt hörnet eldstaden ytterligare drar dig till sambandspunkten. Vissa fristående eldstäder är formad för att passa hörnen, men du kan infoga en kvadrat eller rektangel enhet genom mete baksidan så bildar det längst ned i en triangel med två hörn väggarna.

Värmekälla

Vissa elektriska fristående spisar släpper ut lite värme, men vedeldad fristående eldstäder är det optimala valet för uppvärmning ett rum. Du har ett par designalternativ när du väljer en vedeldad fristående spis. Den första designen ser ut som en gammal kamin och du placera det mot en vägg så att du kan komma åt framsidan för att lägga till trä och se lågorna. Det andra alternativet är en cirkulär fristående spis som du ställer i mitten av ett rum eller nära en vägg. Cirkulära utformningen gör att gästerna runt elden att se lågorna och dra av från värmen. Denna spis design fungerar också som ett rum brännpunkt.