mynewspapers.net

Idéer för en dans till "Surfin 'USA"

Idéer för en dans till "Surfin 'USA"


"Surfin ' USA," titelspåret av Beach Boys andra album, har ett beat perfekt för en rolig dans rutin. Utsläppt i 1963, låten var bandets första stora hit i USA, och frammanar bilder av upbeat surfing kulturen i 1950- och 1960-talet. Koreografera en sommartid dans till sången läckerheter och underhåller din publik.

Rekvisita

Det är svårt att höra låten "Surfin ' USA" utan att föreställa sig en solig strand och stora vågor. Använda rekvisita som surfbrädor och badbollar att havet till din scen. Dansare kan vifta surfbrädor över huvudet eller placera dem på golvet och låtsas att fånga en våg under dansen. Införliva en badboll, genom att ha dansare kasta till varandra i mönster medan de dansar. När du använder rekvisita under grupp koreografi, måste du se till att alla hålla och hantera dem på samma sätt att säkerställa enhetlighet.

Kostymer

Om inställningen är lämpliga, kan du överväga att ha din dansare utföra i simning kostymer med styrelsen shorts och linnen över toppen för blygsamhet. Du kan också klä dem i bjärt färgade T-shirts och shorts som ser ut som något du skulle bära på stranden. Om din dans är enkel och grundläggande, kan artister bära flip-flops eller sandaler. Annars har din dansare utföra barfota eller i neutrala färger jazz skor.

Agera sången

Skapa koreografi som illustrerar Sångtexter. Du behöver inte agera ut hela melodin bokstavligen, men du kan infoga särskilda gester i din danssteg. Till exempel när låten talar om "huarachi sandaler" kunde dansarna sparka deras fötter ut eller slå sulorna på deras skor med sina handflator. Under lyrics "yvig, yvig, blond frisyr" kunde din dansare placera sina händer nära deras hår och flytta huvudet sida till sida medan vrida fötterna fram och tillbaka.

Berätta en Surfing historia

Använda den catchy melodin som inspiration för en rolig summertime berättelse du kan tala genom din dans. Ha en eller två dansare spelar "surfer dudes" försöker få en strand full av folk att ta upp för att surfa. Först, kan de flesta av beachgoers göra sin egen grej som leker med en badboll eller mima bygga ett sandslott. Som dansen fortskrider, har fler och fler dansare plocka upp surfbrädor och gå med i surfers' dans. Denna idé lägger en extra dimension till användandet av rekvisita och "utagerande" sångtexten samtidigt bedriva din publik.