mynewspapers.net

Idéer för en avskedsfest för en pastor

Idéer för en avskedsfest för en pastor


Säga adjö är sällan lätt. När pastor flyttar, påverkar hans lämnar hela församlingen. Många kyrkliga gemenskaperna kasta en avskedsfest för lämnar pastor, att fira sin tid vid kyrkan, tacka honom för allt han har gjort och skicka honom på väg.

Inbjudningar

Gruppen ansvarar för att kasta avskedsfest måste sprida ordet om festligheterna och bjuda in gemenskapen. Mindre församlingar kan välja för att skicka individuella inbjudningar till familjer. Adressetiketter inbjudningar är också en bättre uppfattning om avskedsfest skall hållas en överraskning för prästen. Större kommuner som inte har något emot pastor att vara i på deras planer kan bjuda in gäster och skicka viktig information om händelsen i en kyrklig bulletin.

Dekorationer

Dekorationer är en viktig del av beröm och hjälpa liva upp farväl festlokal. Enkla steg, som att lägga till dukar till borden och något ljusreglering lampor, kan göra utrymmet mer mysig och festlig. Lägga till en sista dekorativ touch till tabellerna genom toppning dem med enkla blomsterarrangemang. Färgglada samlingar av ballonger, inklusive några polyester film ballonger med farväl meddelanden knutna till bordsben och stolar, lägga till utbrott av färg i rummet. Till sist hänga serpentiner och sträng ljus att slutföra partiet utseende.

Mat & dryck

Typiskt, farväl partier har en spridning av mat och drycker för gästerna som pastor. Bestämma i förväg om du vill ha en sit-down måltid. Rätter som är lätta att göra i bulk, såsom spagetti med pastasås, är väl lämpad för en större sammankomst. Ibland är det lättare att undvika besväret med en sit-down måltid. I stället tjäna aptitretare och smårätter för gästerna att fika på. För drycker, ge gästerna en mängd läsk, juice och vatten.

Aktiviteter

Eftersom en avskedsfest fokuserar på den person som går bort, involverar många av verksamheterna på en avskedsfest pastor. Bjuda in gäster att dela berättelser om sina erfarenheter med pastor eller tala om hur han har haft på deras församling. Placera en gästbok eller minnesbok på ett bord och inbjuder gästerna att skriva personliga meddelanden till prästen. Slutligen, spara tid för pastorn att öppna någon gå-bort presenterna han får på festen.