mynewspapers.net

Idéer för efterbehandling en interiör betongblock vägg

Idéer för efterbehandling en interiör betongblock vägg


Om du avslutar en källare, eller om du bor i ett hus som är byggt helt av betongblock, du kan ställas inför gjorde fula förekomsten av en innervägg av exponerade betongblock. Täcker upp dessa block kommer att förbättra din interiör bostadsyta estetik. Det finns flera sätt att göra detta som är varken svårt eller dyrt.

Pargeting

Pargeting är det traditionella sättet att täcka upp betongblock. Detta material består av kalk, sand och vatten, och är i grunden samma produkt som vad sätts mellan blocken när väggen är byggd. Puts är spridda över ytan av väggen med en murslev och jämnas ut för att skapa en jämn yta som döljer fogarna mellan blocken. Tricken till pargeting är för att sprida det tjockt nog att det effektivt döljer dessa leder, men inte så tjockt att det peels utanför väggen eftersom det är för tung. Experiment med vatteninnehåll och tjockleken på puts, och du kommer snart lära dig vad som fungerar bäst för din vägg och dina förutsättningar. Du oundvikligen släppa några av puts på golvet, så sprids en damm ark förväg för att spara lite rensning tid.

Målning

Om du inte orkar med parging, kan du fortfarande förbättra utseendet på din vägg genom att måla den. Målningen kommer inte att dölja fogarna mellan blocken, men det kommer att ta bort block grå grå färg och ersätta det med oavsett färg du föredrar. Börja med grundning block för att förbättra vidhäftningen av din finish kappa. För interiör, bör vatten-baserade latex primer och finish färg fungera bra. Om du målar väggar i källare, Använd en ljus, ljus-tonad färg att maximera ljuset i utrymmet och att det känns lite större och rymligare. Om du söker efter lite av galenskap, prova måla varje block olika ljusa färger.

Träpaneler

Du kan dölja din betongblock alldeles av mot väggen med träpaneler. För att göra detta, bifoga horisontella PÄLSGARNERING band på väggen med en borrhammare och skruvar som är gjorda för att köra i betong. Du kan sedan koppla spontade pine styrelser vertikalt till PÄLSGARNERING strips, att skapa en vacker trä vägg i stället för din fula betongblock vägg. Du kan också koppla gips till PÄLSGARNERING strips till ett billigare alternativ. Behandling av trä paneler med linolja ger det en rik ton och bidra till att skydda den mot smuts och slitage.