mynewspapers.net

Idéer för billigt upphöjda bäddar

Idéer för billigt upphöjda bäddar


Uppvuxen trädgård sängar kan köpas på de flesta byggvaruhus, men du kan bygga en för mindre än att köpa en. Med lite kreativitet och vilja, se sig omkring för material som du kan använda för att skapa väggar för trädgård säng. När du har något som kan stödja jorden, är du i branschen. Billiga upphöjda bäddar kan avinstalleras i slutet av växtsäsongen eller vänster upp för nästa års trädgård.

Halm balar

Göra en låda av halm balar och fyll centrum med jord. Njut av smutsa och halm balar innan plantering. Halmen kommer långsamt bryts ner i marken. I slutet av växtsäsongen, blanda nedbrutet stråna i marken och låt det kompost för nästa år. Placera ny halm balar runt jorden varje år. Du kan köpa halm balar på din lokala gård utbudet Matförrådet. Få balar med tre delar. Dessa är starkare och varar längre.

Rocks

Ordna stenar i en fyrkant, cirkel, triangel eller oavsett form du vill ha. Gör botten lager av stenar tillräckligt bred för att stödja de stenar som du placerar på dem. Bygga vägg med pyramid skiktning så att det inte välter. Fyller insidan område med jord och plantera din trädgård grönsaker eller blommor. Hålla väggarna inte mer än 4 fötter isär. Detta kommer att göra det lättare för dig att plantera, odla och skörda trädgården.

Tegel eller block

Butt blockerar eller tegel end-to-end och bilda en kvadrat eller rektangel uppvuxen trädgård säng. Om du använder breeze block, hålen i block vertikalt och fyller dem med jord. Plantera jordgubbar i varje hål. Fyller insidan område med jord och växt en trädgård. Du kan använda murbruk för att ansluta blocken eller tegel, men det är oftast onödigt. Tegel och block kommer att absorbera värme från solen under dagen för att hålla växterna varmare längre.

Plast pooler

Fastställa några inches av grus på marken. Peta hål i botten av en plast pool utformad för små barn. Fylla poolen med jord och plantera din trädgård. Grus under poolen gör att vattnet att rinna ut och hålla rotsystem från ruttnande. Använd så många pooler som du vill och plantera en annan grönsak i varje pool. Fyll jord till toppen så att plantorna får mycket djup för sina växande rötter.