mynewspapers.net

Idéer för att dekorera blomkrukor

Idéer för att dekorera blomkrukor


Det finns en stor många intressanta och vackra blomkrukor som kan köpas på din lokala Trädgårdsbutik eller förskola. Dock kan du dekorera terrakotta krukor som är mer individuella, till ett mycket lägre pris.

Färg

Det är ingen hemlighet att blomma lerkrukor kan målas för att ge dem en mer dekorativa överklagande. Det finns dock vissa förfaranden för att se till att din konstnärliga arbete hålls intakt. Måla dem fria händer, gör ränder eller använda schabloner för att dekorera med färg. Men varför inte prova något riktigt annorlunda. Måla din pott en mörk färg, svart, grön, blå eller rödbrun, med en akrylfärg (från ditt hantverk butik). I en liten behållare, blanda hälften akryl Metalliclack (silver, guld eller koppar) och hälften vatten. Använda en svamp eller trasa för att tvätta metalliskt blandningen över grytan. Låt det torka och applicera ett andra lager om du önskar. Tvätta din lerkruka noggrant innan någon målning projekt. Låt det torka i solen för en dag. Lerkruka måste vara helt torr innan du ansluter sig färgen. Så, är du redo att måla potten i oavsett mode du. Alla målade lerkrukor borde ta emot ett par strykningar med tydliga polyuretan sealer, inifrån och ut, innan man planterar något i dem. Detta kommer att ge din blomkruka en fin glans, att föra ut färgerna. Viktigare, kommer det försegla potten, hålla någon fukt ur den porösa leran. Detta kommer att hålla dina konstverk intakt.

Découpage

Collage har blivit på modet i scrapbooking konst. Det kan vara särskilt intressant och dekorativa på en lerkruka för en inomhus anläggning. Använd en blandning av familjefoton, intressanta artiklar, skript och mjukpapper. Börja med att förbereda din potten genom tvätt och torkning, enligt anvisningarna i avsnitt 1. Limma på din pappersvaror, som önskat, med ett découpage medium (finns på din lokala hantverk butik). När collage är klar, måla ett extra skikt découpage medium över hela ytan, inifrån och ut. Detta kommer att helt täta lera blomkruka. Limma på ytterligare prydnadssaker att slutföra konstverk.

Suppleanter

Dekorera din blomma lerkrukor och använda dem för en alternativ ändamål, än en anläggning. De kan lätt förvandlas till ren, elf, bikupor, trollsländor, tuggummi-maskiner, tabeller, fågelbad/matare, ljusstakar och många andra dekorativa föremål för trädgården och i hemmet (se resurser för en länk).