mynewspapers.net

Icke-mejeri substitut för gräddfil

Icke-mejeri substitut för gräddfil


Att undvika mejeriprodukter kan vara utmanande, oavsett om du gör det för hälsa, näring eller etiska skäl. Gräddfil är en allmänt använd mejeriprodukt som jäser vanlig grädde av mjölksyrabakterier, som tjocknar och surnar gräddan. Gräddfil är en gemensam toppning för bakad potatis, nachos och burriots, och används som en bas för vissa dressingar och dips. Det är ofta en ingrediens i tårtor, kakor, kex, munkar och scones, och kan tas med i desserter med frukt, bär och socker. Lyckligtvis finns icke-mejeri substitut för gräddfil.

Hemlagad Tofu gräddfil

Med några enkla ingredienser, kan du göra en hemmagjord icke-mejeri sour grädde substitut för användning i något recept. Kombinera 10 ½ uns av fast silken tofu, en matsked olja, två teskedar citron juice, två teskedar äppelcidervinäger, ½ tsk salt och en tesked av ditt val av sötningsmedel i en matberedare. Puré tills konsistensen är jämn. Tofu gräddfil kan förvaras i en lufttät behållare i ditt kylskåp i upp till fem dagar.

Hemgjord cashewnötter gräddfil

Du kan göra din egen icke-mejeri gräddfil suppleant med raw cashewnötter (inte rostade eller saltade). Täcka en kopp cashewnötter med vatten och Blötlägg i minst ett par timmar. Häll av vattnet. Sätta de blötläggas cashewnötter i en matberedare, lägga till 1/4 kopp kallt vatten, 1/4 tsk salt, en till två teskedar äppelcidervinäger och saften av en liten citron. Puré tills mjuk och krämig. Cashewnötter gräddfil kan användas i alla recept och kan förvaras i kylskåp upp till en vecka i en lufttät behållare.

Soy alternativ

Om du kan och vill äta soja-baserade produkter, kan du hitta sojabaserad gräddfil på din lokala hälsokost eller specialitet livsmedel butik. Soy gräddfil har inte samma konsistens som mejeri gräddfil, men smaken är liknande. Det kan användas som ett alternativ till mjölk gräddfil i något recept. Soja creme fraiche kan också användas till översta varma rätter. Var försiktig, eftersom märkningen termer, "Icke-Dairy" betyder mindre än 0,5% mejeri. Vissa produkter som märks som icke-mejeri kan faktiskt innehålla små mängder av mjölk.