mynewspapers.net

Icebreaker gruppaktiviteter för pensionärer

Icebreaker gruppaktiviteter för pensionärer


Föreställ dig hur skrämmande det är för en Senior att komma fram till en ny social club eller bostadsområde anläggning där han inte vet vem som helst. Icebreaker verksamhet är inte bara för den första dagen i skolan eller sommar lägret; de är idealiska lösningar hjälpa ledande medborgare få vänner. Dessa aktiviteter uppmuntra deltagarna att dela grundläggande information och intressanta detaljer om sig själva med jämnåriga i ett underhållande sammanhang.

Rensaren Hunts

Ett sätt att hjälpa pensionärer bryta isen är att få dem att dela information i ett försök att lösa ett gemensamt problem. Organisera en miniatyr tipspromenad i aktivitet rummet. Placera objekt på olika platser runt i rummet före händelsen. Till exempel lägga upp information om tabeller eller väggar, placera objekt på bokhyllor och förvaringsutrymmen och använda objekt redan i rummet (som växter och bilder på väggen). En gatsopare jaga verksamhet kan omfatta fylla i information i stället för att samla in objekt. Exempel skulle vara att hitta en plats på kartan, letar efter en bild i en bok, en dator med tillgång till Internet för att hitta en bit information och att notera färgen på ett objekt i en målning. Tilldela seniorer att arbeta i team för att slutföra jakten. Eftersom pensionärer kan behöva hjälp flytta runt, partner som har ambulatorisk behov med människor som kan gå ensam. Varje gång Seniorer måste utbyta information för att hitta objekt på deras tipspromenad, de kommer att lära känna varandra bättre. När tipspromenad ändar, rotera medlemmar i nya grupper och börja på nytt så Seniorerna träffa andra bortom deras ursprungliga gruppen.

Talar musikaliska mattor

En variant av musikaliska stolar kan uppmuntra äldre att flytta runt och prata med varandra. Om du vill ändra spelet av musikaliska stolar för rullstolar, facilitator kan designera fläckar på golvet med färgade mattor torg, som kommer att hållas av stolar. När musiken stannar, måste rullstolsbundna pensionärer och ambulatory seniorer sluta prata och fortsätta att ockupera en matta square (antingen genom att placera sin rullstol eller sina fötter på mattan torget). Facilitator eller senior volontär bör vara ansvarig för musik ledtrådar. Spela upp musik under en minut, medan deltagarna gå runt nära mattan torg och prata med andra seniorer. I varje runda, måste det finnas en mindre matta ruta på golvet än det totala antalet deltagare i spelet. När musiken stannar, stannar alla på ett torg. Personen utan en ruta elimineras och facilitator tar bort en matta kvadrat. Musik-dirigering spelar musiken igen, och deltagarna gå runt och umgås i en annan minut tills musiken slutar. I slutet, det blir två seniorer tävlar om den sista matta torget och en vinnare kommer att fastställas.

Utomhusaktiviteter

Icebreaker gruppaktiviteter kommer att bygga förtroende hos en ny grupp av seniorer. Nyckeln till att bygga förtroende är att få människor att kliva ur deras komfortzon, koppla av och lära känna andra i en främmande miljö. Flytta gruppaktivitet utomhus för att uppmuntra människor att interagera i stället i en obegränsad miljö. Utomhusaktiviteter inkluderar en vandring, en utomhus konst- och hantverk projekt, en grupp motion klass (som yoga eller skonsamt aerobics) eller ett underhållande spel som ägg toss.