mynewspapers.net

Hyresgäst död & hyresvärden rättigheter

Hyresgäst död & hyresvärden rättigheter


En hyresvärd har särskilda rättigheter och ansvar inför döden av en hyresgäst. Statliga lagar styr hur en hyresvärd kan verkställa leasing villkor, relet bostaden och kassera en hyresgästens egendom.

Stat efter stat

Hyra lagar är staten-för-stat. Staterna kan ha mycket olika lagar för hyresgästen-hyresvärden relationer, så det är viktigt att inte utgå ifrån att en praxis som är lagligt i en medlemsstat är lagligt i en annan stat.

Framtida hyra

Även när en hyresgäst dör, i de flesta stater förblir hyresavtalet i kraft. En hyresvärd då har rätt att hyra som avtalats i hyresavtalet och kan stämma hyresgästens egendom för balansen.

Återerövra enheten

Om en hyresgäst hade ett leasingavtal, hyresgästens egendom nu innehar att hyresavtalet och hyresvärdar kan inte hyra bostaden om inte och tills lånet utgår eller är avslutade. Om hyresgästen hade en månad till månad arrangemang, måste hyresvärden följa statens lag när det gäller uppsägning av periodiska nyttjanderätt.

Hyresgästens egendom

En hyresgästens egendom tillhör hyresgästens egendom. När ett hyresavtal har upphört, hyresvärden kan ta bort denna egenskap, men säkert måste lagra det enligt statens lag. I vissa fall, om egenskapen återstår outtagna för en viss tidsperiod, kan hyresvärden sälja den och ta igen kostnaderna för lagring och några andra pengar betalas av hyresgästen.

Varningar

En hyresvärd kan hitta sig själv stora problem om han försöker hyra bostaden eller ta bort hyresgästens tillhörigheter innan korrekt uppsägning hyresrätt.