mynewspapers.net

Hyra bil ålderskrav i Europa

Hyra bil ålderskrav i Europa


Järnvägs- och mellan länder flygningar i Europa är ett mycket praktiskt läge av trans. När du reser genom Europa, men några av de bästa ställena att upptäckas finns i mer lantliga städer och rustika byar som bättre upptäcks med bil. Köra genom Europa kan vara ett fantastiskt äventyr om du uppfyller kraven för utländsk hyrbil. Det är relativt lätt att hyra en bil i Europa, har en av de ledande begränsningarna med ålder att göra. Åldersgränser variera kraftigt och kan ske genom typ och storlek av bil, samt företaget du hyr från.

Funktion

Minimiåldern för att hyra en bil varierar beroende på region, företaget och typ av bil. De flesta företag kommer att kräva att en förare vara minst 21 år gammal, men detta inte kommer alltid vara fallet. En 25 - åring kommer att kunna hyra nästan var som helst. Österrike och Italien har de lösaste restriktioner när det gäller ålder, så att en 19 - åring att hyra utan begränsningar. Restriktioner på fordonstyper och klass. Till exempel en 23 - årig hyr en bil i Grekland kan hyra en bil i liten klasstyp, men alla bilar i unghundsklassen typ kräver en drivrutin 25. Lägsta ålder för en drivrutin i Cypern är 23, och det finns inga unga förare avgifter. I Tyskland, den minsta hyra åldern är 21 och ytterligare avgifter tillkommer för 21-24 åringar. Irland och Förenade kungariket kräver sina förare vara 25 år gammal för att hyra en bil. Ytterligare avgifter kan tillkomma för unga förare, med vissa företag ber om tilläggsavgifter för personer upp till 30 års ålder. Också, om en ung förare är avtalet som en extra förare, ytterligare avgifter som alltid gäller.

Överväganden

Medan vissa företag erbjuder yngre förare utsläppsrätter på biluthyrning, får du ofta fast med en extra avgift och lagt till försäkringskostnader. Förare mellan 21 och 25 kan åläggas att köpa extra unga förare täckning eller betala en extra avgift som kan köra mellan £9 till £16/ dag. STA Travel, men söker upp unga hyresgäster, och är en stor resurs (se resurser). Ungdom är inte det enda man bör överväga när man tänker på hyr en bil i Europa. Äldre förare kan stöta på problem hyra också. I Irland, kommer en förare i åldern 70 till 74 att behöva betala en tilläggsavgift. Förare över 70 års ålder kan också ha problem med att hyra på specifika platser, som Polen, Turkiet och Grekland, bland annat. Vissa biluthyrarna i Storbritannien och Irland kommer inte att hyra för förare över 69, medan den absoluta maximala åldern att köra i Danmark, till exempel är 80. Om du har åldersgränser, överväga leasing (se resurser), som har mindre strikta åldersgränser.

Missuppfattningar

Det finns inget sådant som en internationella körkort. Det finns dock en internationell körning tillåter (IDP). Detta tillstånd har ingenting att göra med en förarens ålder. Medan många uthyrningsföretag bil kommer att försöka sälja dig en IDP, är ditt UK körkort allt du behöver i de flesta europeiska länder. Allt IDP gör är att ge ett häfte som översätter din UK ID för utländska myndigheter. En IDP kanske inte nödvändigt, men det kan komma till hands om du är en yngre förare, eftersom poliser tenderar att vara mer aggressiv när böter unga vuxna. Om du planerar att vistas i campingplatser eller hyra utrustning som skidor eller cyklar, kan en IDP vara en bra investering, eftersom det kan stå som en ersättning för ditt pass om du måste lämna ett foto-ID som insättning.

Varning

Var noga med att du känner till åldersgränser hyra bil och köra regler i de länder du passage in samtidigt som du hyr en bil. Om du får dras i Östeuropa med hyrbil från västra Europa kan du stöta på problem med din ålder. De flesta hyresavtal bil bör komma med de nödvändiga försäkringar och pappersarbete att korsa gränser med lätthet i större delen av Europa, men se till att prata med din uthyrare och berätta dina planer. Korsningen in i vissa regioner kan kräva ett grönt kort, som visar försäkringsbevis, så vara säker på att du har dessa dokument på sidan om de behövs. De får fina unga förare på grund av ren frustration. Du kommer inte bli arresterad för att inte ha en IDP, men du kan få böter. En IDP inte i stället för ditt brittiska körkort, så var noga med att bära dem båda på dig hela tiden.

Potentiella

I mars 1997, en kostym var väckts mot Alamo hyrbilar för åldersdiskriminering, men domstolarna hävdat att åldersgränser inte utgör åldersdiskriminering. Spola fram till November 2008, när en australisk man vann en bosättning passa mot en irländsk biluthyrningsföretag för åldersdiskriminering. Irländska Car Rentals Limited anklagades för laddning mannen ett avgiftsbelagd utifrån hans ålder. Dräkten ifrågasatt lagenligheten av ålder minsta och högsta belopp i företagets policy. Det hyrbil företaget har sedan dess ändrat sin politik, hävdar att fatta beslut om ålder på grundval av fall. Andra uthyrningsföretag bil i hela Europa har följt efter.