mynewspapers.net

Hybrid tea rose använder

Hybrid tea rose använder


Fossila fynd av rosor hittade i Alaska datum tillbaka 58 miljoner år. Dock den första hybriden tea rose, "La Frankrike", inte visas förrän 1867, enligt den australiska regeringens kontor gen teknik regleringsmyndighetens. Finjustera dessa rosor fortsätter att förbättra deras motståndskraft mot sjukdomar, och i dag hybrid te rosor växer bra i Europa, USA, Mellanöstern och Afrika. Deras skönhet i en trädgård är oemotståndlig, men vissa trädgårdsmästare använda hybrid te rosor på ett förvånande sätt bortom ordna dem i en vas.

Rosa socker

Hybrid tea rose kronblad pulvriserat i en matberedare lägga till en subtil smak socker. Ersätta rosa socker i kex recept, söta drycker som läsk eller strö rosa socker på din morgon skål med flingor.

Te

Cindy Haynes i Iowa State University Institutionen för trädgårdsnäringen i USA skämt att stora höfter är attraktiva endast på rosor, men hon menar också att lägga torkade nypon till teer för en extra punch av Vitamin C. Eftersom hybrid te rosor blommar flera gånger, rekommenderar hon att ta bort döda blommor--en process som kallas deadheading--mellan skördar att uppmuntra tillväxten av större, mer riklig nypon.

Rosenvatten

Kronblad från en hybrid tea rose, genomsyrad av destillerat vatten och ansträngda i ett glas vodka, producera en utsökt doftande arom för vanlig desserter som glass och puddingar. Medan västra kockar använder vaniljextrakt, rosenvatten står för vanilj arom i Mellanöstern desserter, och när läggs till oparfymerad kosmetika eller tillämpas som parfym, rosenvatten förmedlar en romantisk kvalitet till bäraren.

Torkade rosor

Hängande rosor upp och ner från deras stjälkar i en varm, mörk, bevarar torrt utrymme som en garderob både sin färg och doft. Arrangemang av torkade hybrid te rosor som jul eller alla hjärtans dag gåvor påminna mottagaren att varmare väder som ligger framför oss. Processen kan ta fem till tio dagar eller längre beroende på fukt och värme, så planera i förväg.

Doftande kuddar

Hybrid te rosor, uppskattad för sina många kronblad, göra kort arbete för att fylla en doftande sömn kudde. För trevliga drömmar föreslår Texas A & M förlängning i USA tucking en liten kudde av torkade rosenblad under en vanlig kudde.

Rosor på is

Cyndi Lauderdale av den North Carolina State University Institutionen för trädgårdsodling forskning tyder på att lägga ätliga blommor, som hybrid te rosor, till en islådan innan du lägger till vatten. Även om den vita Rosen är ätliga, rekommenderar hon att ta bort den petal base, som smakar bittert.

Varningar

Lauderdale varnar med blommor från plantskolor, florister och handelsträdgårdar. Kommersiellt odlade blommor behandlas med bekämpningsmedel och andra kemikalier inte säkra som livsmedel. Trädgårdsmästare som odlar hybrid te rosor måste också undvika att använda giftiga ämnen att kontrollera skadedjur och antingen ta bort insekter för hand eller Använd lady skalbaggar som motverkar andra skadedjur.