mynewspapers.net

Huskurer från nonifruktenNonifrukten är en tropisk vintergröna träd som kan växa mer än 3 meter hög. Det är närvarande i Stillahavsöarna, Tahiti och delar av Asien, Australien, Sydamerika och Karibien. Nonifrukten är ungefär storleken av en potatis, som börjar green och långsamt mognar till en gul eller vit pigment. Det finns flera huskurer som kräver användning av noni frukt, eftersom det har en lång tradition i Polynesian kultur. Dock finns ingen betydande kliniska data som visar på effekten av denna frukt, och frukten är inte används i den Storbritannien alltid konsultera en läkare tidigare att använda.

Frukt

Frukten av noni plantan tror att avhjälpa olika villkor, inklusive sjukdomar i luftvägarna, feber och gastrointestinala problem, enligt Creighton University Medical Centre i USA polynesisk tradition efterlyser nonifrukten vid behandling av kräfta sår eller muntliga irritationer — healers använder krossade unga, gröna frukter för utvärtes bruk. Mogna nonifrukten har antiinflammatoriska egenskaper, på grund av asperuloside, eugenol och scopoletin på sitt kött. Enligt Creighton University Medical Center stöd dessa komponenter för att lindra bölder och infektioner, som tandvärk orsakas av inflammerad vävnad.

Bark, blad och blomma

Det är inte bara noni frukt som ger medicinska kvaliteter; bark, blad och blommor av denna anläggning lindra många vanliga sjukdomar. Till exempel använda polynesierna bladen på växten som bandage för enkel sår på grund av dess utställda antimikrobiella egenskaper, som skydd mot infektion och främja läkning. American Cancer Society rapporterar också att äta bladen hjälper till att lindra ont i magen, hosta och högt blodtryck. Både noni blomma och bark ätit kan är eller bryggt i te bidra till att läka ögonsjukdomar, tuggummi och hals sjukdomar och fungerar som en milt laxerande.

Juice

Den vanligaste metoden för noni juice utvinning är genom jäsning, färska klämma och DROPP-metoden, enligt University of Hawaii's College of Tropical Agriculture och mänskliga resurser. Traditionell upphandling är genom DROPP-utvinning, som följs av en två månaders jäsning period. Det är inte rekommenderat att utföra denna metod själv, eftersom jäsningsprocessen kan innebära risker om inte görs på rätt sätt. Creighton University Medical Centre påstår att saft av nonifrukten kan hjälpa reglerar menstruationscykeln hos kvinnor, främja urinvägarna hälsa och lindra artrit. Också, den höga mängden polysackarider i juice kan hjälpa att förhindra tumörutveckling och stärka immunförsvaret.