mynewspapers.net

Hushållsprodukter som du kan använda för att få bort orange rötterDet kan vara mycket påfrestande att hitta att du har misslyckats med ditt hår färgämne och du är kvar med orange rötter, men det finns sätt att tämja din flätor med produkter som vanligtvis hittas i hemmet. Det bör dock noteras att det enda säkra sättet att utrota orange toner från dåligt blekt hår är genom att besöka din frisörsalong.

Orsakar

Det finns två huvudsakliga orsaker till orange rötter inträffar efter ett färgämne som används till hår. Först är när en hår blekning eller blekmedel har tillämpats på brunt hår, med avsikt att lyfta färg till blond, och det är inte tillräckligt stark för att lätta håret tillräckligt. Andra är när en naturligt blond eller vit korthårig person har tillämpat ett brunt färgämne med röda toner i håret och det inte absorberas tillräckligt eller lämnats på länge nog. Eftersom det är mindre skadliga till hår mörkare det från dess naturliga färg än det är att bleka färg ut, räcker det normalt i andra omständigheten att tillämpa en ytterligare hår färgämne eller toner som har aska bruna toner att svalka de röda tonerna och mörkare håret. De olyckligt nog att ha orange rötter på grund av den första omständigheten bör läsa på.

Honung

Vara beredd att vara i för långa sträckor med denna lösning. Ta lika delar honung och hår balsam och tillämpa den på dina orange rötter. Lämna den på hela dagen och sedan tvätta innan sängen. Fördelen med denna lösning är att det orsakar ingen ytterligare skador på håret och kan faktiskt vara lugnande till en öm hårbotten. Nackdelen är att det kommer att fortsätta att något lätta ditt hår, det kan vara lite tid innan det har ljusare orange nog för att du ska känna dig trygg att gå ut.

Stärkande schampo

Även om stärkande schampo inte finns runt de flesta hushåll, skulle det vara meningsfullt att köpa och hålla en flaska om du regelbundet har håret färgat. L'Oreal producerar en produkt som kallas "L'Oreal Professionnel Serie Expert Silver schampo" som du kan använda när du tvättar att tona ner gula och orange nyanser i håret. Andra företag som producerar silver schampo inkluderar matris, Pro: Ingrid och Clynol.

Fruktig mix

Få en sprayflaska och göra en blandning med rabarber och ren citronsaft. Liquidise rabarber och använda saft att lägga till citronsaft och vatten i kvantiteten av 1/3 varje. Spraya blandningen på dina rötter och lämna en halvtimme medan du är utanför solsken (eller längre om det finns ingen sol). Det är bäst att testa denna blandning förväg för att se hur mycket det lättar håret, även om detta kan vara svårt med orange hår rötter, så håll ett öga på det hela.